Bahsettiğim birinci ism ,şu anda Cumhurbaşkanı,ülkenin tek hakimi gibi görünüyor.
Kenan Evren,12 eylül 1980’de darbe yaptı ve ülkenin yeni KRALI oldu.İstediğini,istediğine yaptı.Yüzbinler onu meydanlarda alkışlarla dinledi.30 yıl sonra müebbed hapis cezası ile yargılanmaya başladı.Mahkemesine sadece 7 kişi geldi.
Çünkü , bu ülkede iyilik,doğruluk,adalet,ahlak,akıl yavaş ilerler AMA er yada geç gerçekleşir.
Şimdilerde güçlü görünen zalimlik,ahlak ve hukuk dışı uygulamalar,akıldışı işler yapanlar,pozisyonları icabı taltif görürler AMA doğruluk,akıl,iyilik,sağduyu sonund a kazanır.
2007’de ben ve AKP’nin üç üst bürokratı sohbet ediyorduk,AKP’nin üç üst bürokratı ERDOĞAN’ı suçlayarak,O’ndan Cumhurbaşkanlığına aday olursa kurtulabileceklerini anlatıyorlardı.Şikayetleri çoktu.Bu üç bürokratın birisi ,AKP’den milletvekili ve bakan oldu.Şu anda da bakan.iki ncisi ,AKP’den müsteşar ve bakan oldu.Şu anda da başbakanın danışmanı .Üçüncüsü geçenlerde emekli oldu.Abdullah Gül ve Ali Babacan ile yeni bir parti veya AKP içinde bir siyasi hamle yapmak istiyorlar.
AKP’de birbirlerini hiç hazetmeyen gruplar var.Cumhurbaşkanınında davranışları işin tuzu biberi.
Akıl ve sağduyu Tayyip Erdoğan’ın siyasette tasfiye olacağını söylüyor.Siyasette “domino taşı” teorisine göre ilk yanlışta ısrar edenler,domino taşlarının hepsinin düşmesine neden olurlar.Tayyip Erdoğan’ın “başkanlık” sevdası siyasi hayatının sonu olacaktır.
CHP ise,hızla”Tunceli” partisine dönüşmektedir.68 yaşında 6 kere seçim yenilgisi almış Kılıçdaroğlu’nun iktidar olması imkansızdır.Kılıçdaroğlu, tasfiye olacaktır.Süresini kestiremiyorum.
MHP de ise durum şudur:Ülkücülerin ,yüzde 90’ı Devlet Bahçeli’ye karşıdır.Fizik bilimine göre;yüzde 90,yüzde 10’u yener.Üstelik Bahçeli,hata üstüna hata yaparak ,gidişini hızlandırmaktadır.
MHP’de ve Türkiye’de Meral AKŞENER “sel”i vardır.Ve bu selin önünde kimse duramayacaktır.Üstelik ;AKP’nin içinin hoşnutsuz olması,CHP’nin “Tunceli” partisi olarak küçülmesi... Hepsi ,Meral AKŞENER’e artı yazmaktadır.Bir-iki yıl içinde bu üç siyasinin çöküşünü hep beraber izleyeceğiz.
Mehmet SARAL
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.