Edirne'de sokak sanatçısı Aşkım Yeşilli'den sıcak hava şarkısı: 'Gölgede bile pişiyorum'

Edirne'de sokak sanatçısı Aşkım Yeşilli'den sıcak hava şarkısı: 'Gölgede bile pişiyorum'
Edirne'de sokak müzisyeni Aşkım Yeşilli, aşırı sıcakları anlatan yeni şarkısıyla dikkat çekiyor.

Edirne'de çocukluğundan beri sokak müzisyenliği yapan 38 yaşındaki akordeon sanatçısı Aşkım Yeşilli, mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklara tepki olarak yeni bir şarkı besteledi. "Gölgede bile pişiyorum" adını verdiği şarkıyı Edirne sokaklarında seslendiren Yeşilli, şarkısının çiftçilerin ve kuruyan nehirlerin sıkıntısını dile getirdiğini söyledi.

Yeşilli, 2020 yılında koronavirüs salgınına tepki olarak yaptığı 9/8'lik besteyle tanınıyordu. Gün boyu arkadaşı Sebahattin Dişbudak ile sokaklarda müzik yapan Yeşilli, sıcakların kendisini bunalttığı için bu yeni besteyi yaptığını belirtti. İnsanların şarkıyı beğendiğini ve olumlu tepkiler verdiğini de sözlerine ekledi.

"Sokak sanatçılığı yapıyoruz, 7 yaşımdan beri bu işi yapıyorum," diyen Yeşilli, "Korona döneminde de bir bestem vardı, insanların mağduriyetini dile getirmek için. Şimdi de sıcaklar için bir şarkı yaptım. Çiftçilerimiz sıkıntıda, nehirlerimiz kurudu. Bunaldık, bunu dile getirmek istedik," dedi. Şarkının sözlerini paylaşan Yeşilli, Edirne Valisi ve Belediye Başkanı'na da teşekkür ederek, turistlerin de şarkılarından memnun kaldığını ifade etti.

43033-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.