İsveç'te aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim yakmasıyla Türkiye ile İsveç arasında başlayan kriz büyüyor. Paludan’dan bugün provokasyon ve tehdit dolu yeni bir açıklama geldi.

İsveç’in başkenti Stockholm’deki Türkiye büyükelçiliği yakınlarında geçtiğimiz hafta Kur'an-ı Kerim yakan aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan, yeri bir aşırılığa daha imza attı. İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği ile başlayan krizi körükleyen Paludan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendiği paylaşımında bundan böyle her hafta bir Kuran’ı Kerim yakacağını duyurdu.

Paludan, paylaşımında “İsveç NATO üyesi olana kadar her Cuma Kopenhag’daki Türkiye büyükelçiliği önünde Kuran yakacağım” dedi.

BU KEZ CAMİ ÖNÜNDE 3 KERE kUR'AN YAKACAĞINI AÇIKLADI

Bugün Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da 3 kere Kuran yakacağını belirten Paludan, “Bugün bir caminin önünde Kuran yakacağım, bir kez Rusya büyükelçiliği önünde yakacağım bir kez de Türkiye büyükelçiliği önünde yakacağım” ifadelerini kullandı.

DANİMARKA'DA BÖYLE BİR EYLEM İÇİN İZNE GEREK YOK

Danimarka’da Paludan’ın böyle çirkin bir eylem gerçekleştirmesi için izin almasına gerek duyulmazken, sadece yetkililere 24 saat önceden haber vermesi gerekiyor.

Paludan, “Bunun Erdoğ Kan’ın hatası olduğunu duyuracağım. O, İsveç’i NATO’da istemiyor fakat ben ona ifade özgürlüğünü öğreteceğim” dedi.

Her Cuma günü yerel saatle 14.00’te Kuran yakacağını belirten Paludan, “Eğer İsveç’i NATO’ya alırsa hayatım boyunca Türkiye büyükelçiliği önünde asla Kuran’ı Kerim yakmayacağım” ifadesini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım