6 muhalefet partisi lideri, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine Ankara'da bir araya geldi.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz ise tarihi Ahlatlıbel Zirvesi'nin detaylarını yazdı.

Yazısında "İyi Parti memnun değil" başlığını kullanan Saymaz, çarpıcı kulis bilgilerini aktardı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine 6 muhalefet partisi liderinin Ankara'da bir araya geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu tarihi zirvede bir araya gelen isimler oldu.

İsmail Saymaz, gündemde geniş yer tutan ve detayları merak edilen zirveyi Halk TV'deki köşesine taşıdı. Ahlatlıbel Zirvesi'nin çok önemli olduğunu kaydeden Saymaz, "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' üzerinde mutabakata varıldı. Liderler 28 Şubat'ta mutabakat metnini açıklayacak" ifadelerini kullandı. “Ahlatlıbel'de en memnuniyetsiz görünen İyi Parti lideri Meral Akşener'di. O gece pek konuşmadı” diye yazan Saymaz, çarpıcı kulis bilgilerini aktardı.

Bugünkü köşesinde ‘İyi Parti memnun değil’ başlıklı bölümde “İyi Parti'nin bir ağır topuna" bu durumu sorduğunu belirten Saymaz, aldığı cevabı şöyle aktardı:

"Şöyle dedi (İYİ Partili isim): Üzerinde anlaşılması gereken, sadece parlamenter sistem konusuydu. Ama öyle ileri noktaya taşıdılar ki, gelecekte problem olacak bir yapı inşa ettiler. Yeni partiler kendilerine alan açma mücadelesi veriyor. İleride istekler zirve yapar. Belli konularda anlaşmakta sıkıntı çıkar. Grup kurmaya kadar istekler var. Olması gereken, 'Parlamenter sistemde anlaştık' demekti. Büyük anlam yüklendi."

Saymaz, İYİ Partili yetkilinin Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olmak arzusundan ötürü bu aşamaya gelindiğini savunduğunu belirterek kendisine, "Adaylık düşündüğü için herkese taviz vermeye hazır bir halde olduğunu görüyorum. Onun bu halinin sezilmesinin ileride daha büyük sıkıntılar çıkaracağını düşünüyorum." diye konuştuğunu belirtti.

Editör: TE Bilişim