İsrail ile HAMAS arasındaki çatışmaların yoğunlaştığı bir dönemde, saldırıların devam ettiği günlerde İsrail'e karşı yapılan protestolarda rezalet anlar yaşandı.  Lübnan'da bazı protestocular Türk bayrağını yaktı.

Lübnan'da bir araya gelen Hizbullah ve HAMAS taraftarları ile Ermeni gruplar arasında Ermenistan bayrakları taşıyan grup, Türkiye'nin İsrail-HAMAS çatışmasına sessiz kaldığını ve İsrail'e müdahale etmediğini iddia ederek, Türk bayrağını ayakları altına alarak ateşe verdi. Ayrıca, bu grup Azerbaycan ve İsrail bayraklarını da ateşe verdi.

Öte yandan Lübnan tezkeresinin bir yıl daha uzatılması kararlaştırıldı. Yani Lübnan tezkeresi meclisten geçti.

Lübnan ile ikili ilişkiler ve bölgedeki güvenlik şartları da göz önünde tutularak, BMGK'nın UNIFIL'in görev süresinin uzatılması yönündeki kararı uyarınca; hudut, şümul ve miktarı Cumhurbaşkanınca belirlenecek TSK unsurlarının, BMGK ve TBMM kararıyla tespit edilen ilkeler kapsamında 31 Ekim 2023'ten itibaren 1 yıl daha uzatılmasını öngören tezkere kabul edildi.

Ardından, Türk askerinin Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi kabul edildi.

Independent’te yer alan habere göre, Tezkerenin görüşmelerinde Saadet Partisi Grubu adına söz alan İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, Filistin-İsrail gündeminin Türk Silahlı Kuvvetlerinin Lübnan'da konuşlandırılmasından farklı olmadığını, aslında iç içe geçmiş bir gündemin konuşulduğunu söyledi.

BM BARIŞ GÜCÜ NEDEN LÜBNAN’DA! TÜRK ASKERİ NEDEN ORADA?

Bugün Lübnan'da, "BM Barış Gücü neden orada bulunuyor?" sorusunun cevabının da yine Filistin-İsrail meselesinde gizli olduğunu dile getiren Kaya, "Yani 1948 yılında İsrail'in o bölgede sınırları değiştirme çabalarıyla beraber ortaya çıkan görüntü bugün Lübnan'da BM Barış Gücü'nün bulunmasının ana sebebidir." dedi.

Kaya, ABD'nin de müttefiki İsrail üzerinden Doğu Akdeniz'de, Lübnan ve Suriye kıyılarında kendi küresel gücünü tahkim etmenin hesaplarını yaptığını belirtti.

Editör: Habererk Haber Merkezi