Türkiye'nin en iyi ekonomistleri arasından gösterilen Mahfi Eğilmez, iktidara faizi sordu. Eğilmez, 330 milyar liralık soruda "Faizi indirdiysek faiz giderleri niye böyle devasa şekilde arttı?" dedi.

Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, 2021 ve 2022 yıllarındaki faiz giderleri ve bütçeye konulan faiz ödeneğine dikkat çekerek, "2021 yılı bütçesinde faiz giderleri 181 milyar TL oldu. 2022 yılı bütçesine 240 milyar TL faiz ödeneği konuldu. Bunun yetmeyeceği anlaşıldı 330 milyar TL'ye yükseltildi. Buna KKM fark ödemeleri de dahil değil. Faizi indirdiysek faiz giderleri niye böyle devasa şekilde arttı" ifadelerine yer verdi.

Paylaşımına takiplerinden gelen soruları da cevaplandıran Eğilmez, bir takipçisinin 'Neden arttı hocam?' sorusuna "Çünkü enflasyon rekor kırarken faizi indirmek riski artırır, risk artınca kur, kur artınca enflasyon, enflasyon artınca bütçe açığı, bütçe açığı artınca da borçlanma ihtiyacı artar. Faiz ödeneği yetmez olur." cevabını verdi.

'FAİZLER YÜZDE 25 OLSAYDI, KUR DA  ENFLASYON DA BU SEVİYEDE OLMAZDI'

Eğilmez'i eleştiren başka bir takipçisinin," Faizler yüzde 25 olsaydı bütçedeki faiz yükü ne olacaktı ? Bunu çok iyi bildiğiniz halde bu twitti atmanız garip ötesi bir durum" yorumuna Eğilmez, "Faizler % 25 olsaydı kur da enflasyon da burada olmayacaktı, bütçe bu kadar açık vermeyecekti, borçlanma bu kadar artmayacaktı ve başlangıçtaki faiz ödeneği yeterli olacaktı." yorumunu yaptı.

Editör: Yadigar Hanım