Bir grup, Türkiye'de artan gıda fiyatlarına dikkat çekmek için marketlerdeki raflarda ve mağaza reyonlarındaki ürünlerin üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fotoğraflarının da olduğu "Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde", "Bu ürün bizim yüzümüzden pahalı. Oy verirken aklınızda bulunsun" yazılı etiketler yapıştırdı. Sosyal medyada gündem olan etiketlerle ilgili başlatılan soruşturmada bir kişi gözaltına alındı.

Olayın ardından çıkartmaları tasarlayan Mahir Akkoyun bu sabah İzmir'de gözaltına alındığını açıkladı. Akkoyun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Gözaltına alınıyorum. Konak güvenlik şube" dedi.

AVUKATI AÇIKLAMA YAPTI: CUMHURBAŞKANINA HAKARETTEN GÖZALTINDA

Akkoyun’un avukatı Berfin Kaya, müvekkilinin gözaltına alınma sebebini “Gözaltına alınma sebebi Twitter’da paylaşmış olduğu tasarımlar, bu tasarımlara ilişkin Cumhurbaşkanına hakaretten şu anda gözaltında” şeklinde açıkladı.

Kaya, "Mahir bu sabah saatlerinde evinden gözaltına alındı, gözaltına alınma sebebi Twitter’da paylaşmış olduğu tasarımlar, bu tasarımlara ilişkin Cumhurbaşkanına hakaretten şu anda gözaltında. Savcı mevcutlu istediği için adliyeye geçecek. Mahir’in paylaşımlarında herhangi bir suç yok, Cumhurbaşkanına hakaret suçu oluşmamış durumda ama yine de Mahir şu an gözaltında, birçok kurumdan da insan destek olmaya geldi Mahir’in yanındayız" dedi.

Editör: Yadigar Hanım