AKP’de liderlik tartışması AKP’de liderlik tartışması

Kuşadası Belediye Meclisi'nde yaşanan gerginlik, İYİ Parti Kuşadası teşkilatında rahatsızlık yarattı. İYİ Parti Kuşadası İlçe Başkanı Behçet Alp, konu hakkında bir basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. Bugün yapılan Kuşadası Belediye Meclisi toplantısında, Ali Aydın'ın İYİ Parti'den istifası sonrası boşalan İmar Komisyonu üyeliği için yapılan seçim, mecliste fikir ayrılıklarına ve gerginliğe yol açtı.

Toplantı sonrasında İYİ Parti Kuşadası İlçe Başkanı Behçet Alp ve parti yönetimi, mecliste kendilerinin görmezden gelinmesine karşı olduklarını ve bu durumu kınadıklarını ifade etti. Alp, "Meclis toplantısında Kuşadası'nın sorunları ve gündem maddeleri ele alınmalıyken, İmar Komisyonu seçimi konusunda bir anlaşmazlık yaşandı. Bizim önergemiz yok sayıldı ve Belediye Başkanı Ömer Günel, meclisteki çoğunluğu kullanarak kendi adaylarını komisyonlara atadı. Bu, siyasi etik açısından uygun değil. İmar Komisyonu için önerdiğimiz Levent Eryılmaz yerine, CHP grubu kendi adaylarını önerdi ve meclisteki çoğunlukla Serkan Özkara'yı seçti. Biz bir partiyiz ve hangi arkadaşımızın hangi komisyonda görev alacağına biz karar veririz. Bu, bizim yetkimizdir. CHP grubunun bu dayatması, demokrasiye ve siyasi nezakete aykırıdır. Bu konuda AK Parti meclis üyesi ve sözcüsü Tacettin Özden'in bize destek verdiğini ve kendisine teşekkür ettiğimi belirtmek isterim" dedi.

Alp, "Kuşadası'nın birçok sorunu var ve bizim bu tür meselelerle uğraşmamamız gerekiyor. Yaz yaklaşıyor, nüfus artıyor ve şehrin birçok sorunu var. Mecliste, sorunların çözümü için öneriler sunmamız gerekirken, CHP grubu ucuz siyaset yapmayı sürdürüyor. Neden bizim İmar Komisyonu için önerdiğimiz kişiden rahatsızlık duyuyorlar, bunun cevabını almak istiyorum. Grup kararımızın yok sayılmasını kınıyorum. Mecliste yaşanan tartışmalar sırasında CHP'li bazı meclis üyelerinin kabul edilemez sözleri oldu. Biz yeni bir meclis kurulu olarak, siyasetin bir süreç olduğunu biliyoruz ve zamanla tecrübe kazanacağız. Ancak mecliste gereksiz gerginlik yaratmanın anlamı yok. Bizim irademize saygı gösterilmesini bekliyoruz ve bu en doğal hakkımız. Tüm arkadaşlarımız değerli ve birlikte Kuşadası halkına hizmet etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: ses gazetesi- aylin eser