Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklayan ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'a tepkiler çığ gibi büyürken, bir de destek geldi. Sık sık parti değiştirmesiyle gündem olan AKP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, "Milli cepheye hoşgeldiniz" sözleriyle Oğan'a destek olduğunu açıkladı.

Günlerdir iki adaydan hangisini destekleyeceği tartışılan Oğan, dün yaptığı açıklamada Erdoğan'a destek vereceğini bildirmiş, "Her iki aday ile görüşmelerimiz devlet adamı ve karşılıklı nezaketle gerçekleşmiştir. Bu müzakere ve istişareler tabandan gelen mesajlar neticesinde seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğimizi beyan ediyorum. Bize oy veren seçmenleri de sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemelerini talep ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Çoğunlukla Milliyetçi ve değişim isteyenlerin oylarını alan Oğan'ın bu kararı özellikle Milliyetçi cepheden büyük tepki topladı. Ancak, daha önce Ergenekon davaları kapsamında, “örgüt adına Hizb ut-Tahrir örgütü içine sızarak faaliyetlerde bulunduğu” iddiasıyla tutuklanarak, 41 ay sonra beraat eden, daha sonra milletvekili seçildiği CHP'den Memleket Partisi'ne, oradan da AKP'ye geçen İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Sinan Oğan'a destek açıklamasında bulundu.

Çelesi, sosyal medya hesabından paylaştığı videoya, "Sn.Sinan Oğan neden Cumhur, neden Erdoğan dedi? Milli Cepheye hoşgeldiniz Sinan Oğan" notunu düştü.

Editör: Yadigar Hanım