Muğla'nın Bodrum ilçesindeki Cennet Koyu'nda yer alan 678 bin metrekarelik araziyi Özelleştirme İdaresi'nden satın alan Cengiz İnşaat, villa ve otel inşaatına başlıyor.

Yargının üç kere iptal ettiği imar projesini Meclis gündemine taşıdığı için Cengiz İnşaat'ın sahibi Mehmet Cengiz tarafından tazminat davası açılan Başarır, açılan davaya ve imara sert tepki gösterdi.

Cumhuriyet TV'ye konuşan Başarır, 84 milyonun arazilerinin Cengiz İnşaat ve türevlerine verildiğini ve sadece Cengiz İnşaat'ın Türkiye'de 200'e yakın arazi aldığını belirtti.

'İÇİM ACIYOR, EDEPSİZ ADAM'

Saray'ın görevinin bu kişilere arazi bulmak olduğunu söyleyen Başarır, "Saray'ın silueti dediğimizde bize kızdılar. Cengiz İnşaat bana 1 milyonluk tazminat davaı açtı, bu iddialarımla ilgili. 'Mülkiyet hakkım' dediler buralara. Ben senin bir yazlığını konuşmuyorum beyefendi, ben Cennet Koyu'nu konuşuyorum. Doğal alanı koruma kanununa tabi olan bu yeri otel yapamazsın diyorum" ifadelerini kullandı.

"Babandan mı kaldı sana? Tayyip Erdoğan'dan aldın. Üç mahkeme kararına rağmen, kamunun ve doğal güzeliklerimizin en önemli örneklerinden birini gündeme getirdiğim için, Cengiz İnşaat'ın sahibi bana utanmadan dava açıyor.

İçim acıyor. Edepsiz adam. Yüzün kızaracağına bana tazminat davası açıyorsun, yargı sana 3 kez 'dur' dedi ama saray, müteahhitlerin aracı haline geldi.

Bugün orada güneşleniyor, midemizi bulandırıyor. Bunu sakın yapmasınlar. Sakın. Yerle bir ederim. Hesabı ağır olur, pişman ederiz. Her gün araştırma yapıyoruz, enselerindeyiz."

Editör: Gökçe Sevim