MHP'yle market zincirler arasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin FETÖ çıkışıyla başlayan gerilim giderek tırmanıyor.  

Burdur'un Tefenni İlçesi'nin MHP'li Belediye Başkanı Ümit Alagöz, ilçedeki bir BİM şubesinin önüne Bahçeli'nin olayla ilgili sözlerinin yer aldığı bir pano koydu.

Bahçeli'nin "Sürekli zam yapan zincir marketlerin FETÖ ile irtibatları araştırılmalıdır.  Açgözlülere müsamaha gösterilmemelidir. Mutfaklarımıza karabasan gibi çöken kim varsa, iki yakasından tutmak devletin asli vazifesidir" sözlerinin yazılı olduğu pano tepkilere neden oldu.

Başkan Alagöz, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ise halka "alışverişi yerel esnaftan yapmaları" çağrısında bulunarak şu ifadelere yer verdi:

"Geçmişte de zaman zaman yerel esnafımıza sahip çıkma çağrıları yapmıştık. Bugün de Milletimizi ve tüm İlçe Halkımızı, yerel esnafımıza sahip çıkmaya çağırıyor, Milletimizi para ile terbiye etmeye kalkan bu kokuşmuş zihniyeti boykot etmeye davet ediyorum. #ZİNCİRMARKETLERBOYKOT #Bim"

NE OLMUŞTU?

MHP Lideri Devlet Bahçeli, zincir marketlerle ilgili yaptığı açıklamada 'sürekli zam yapan marketlerin FETÖ bağlantılarının' araştırılmasını istemişti. En büyük zincir marketlerden biri olan BİM'den yapılan açıklamada ise enflasyona dikkat çekilerek, kâr oranlarının sadece yüzde 4 olduğu kaydedilmişti.

Editör: Yadigar Hanım