MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Manisa'da görev yapan yerel ve ulusal basının temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda altılı masa hakkında açıklamalarda bulundu.

“BEN BU MASAYA LAKLAK MASASI DİYORUM”

Defalarca bir araya geldiler, saatlerce konuştular. Ben bu masaya laklak masası diyorum. Çünkü toplanıp 5-6 saat konuşuyorlar.

GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEMİN ALTINI DOLDURAMADILAR

Bir ara güçlendirilmiş parlamenter sistem dediler, altını dolduramadılar. Zaten yeni yönetim sistemiyle parlamento daha güçlü hale geldi.

“İKİ ALTILI MASA VAR. BİRİ GÖRÜNEN, BİRİ GİZLENEN”

Altılı masa konusunda gözden kaçan bir husus var. Aslında iki tane altılı masa var. Bir görünen altılı, birde gizlenen altılı var.

Görünen altılı masada altı parti başkanı var. Kılıçdaroğlu ve diğerleri. Dünyada ve Türkiye'de siyasi partiler uyguladıkları politikalar itibariyle çeşitli sınıflandırmalar yapılır.

Sağ ve sol partiler şeklinde. Dikkat edin sol parti CHP. Kılıçdaroğlu'nun ifade ettiği gibi Atatürk'ün kurduğu CHP ile uzak, yakın alakası olmayan, dağlar kadar fark olan ve hatta hiçbir benzerliği olmayan bir sol parti.

Ancak altılı masanın diğer 5 parti ise sağda konuşlanan bir parti. Bu sol parti sağdaki beş partiye moderatörlük yapıyor. Acaba neden?

İkinci gizli altılı masaya baktığımız zamanda, aslında görünen altılı masaya da yön vermeye çalışan fakat toplumun gözünde gizlenmeye çalışılan HDP, Komünist Partisi, TİP diye giden siyasi partilerin olduğu bir altılı masa var.

Onun da moderatörü CHP. Bu masanın hepsi de bölücü karakterleriyle ve politikalarıyla gündem.

Böyle ikili bir altılı masa görüyoruz. Amaçları da hükümeti yıkmak ve devirmek. Birleştikleri tek amaçları bu. Yoksa diğer konularda felsefe olarak birleştikleri herhangi bir konu yok.

“YUVARLAK BİR İTTİFAK, GEVŞEK BİR İTTİFAK”

Birbirlerine çelme takmakla ve uğraşmakla meşguller. Bunların ülkeyi yönetmekten ziyade 3 ay içerisinde ülkeyi kaosun içine atacakları şimdiden belli.

Geçen aylarda Reuters Haber Ajansı bu görünen altılı masayı gevşek ittifak olarak ifade etti.

Bu ittifakın bazı sözcüleri de ‘Evet biz gevşek ittifakız' dediler. Dikkat ederseniz bunlar oturma düzenini bile tartıştılar. Sonra yuvarlak masada karar kıldılar. Altılı masanın diğer bir adı da yuvarlak masa.

Türk seçmeni yuvarlak ve gevşeklere itibar etmez. Bunların en belirgin özellikleri bu. Yuvarlak bir ittifak. Gevşek bir ittifak. Hem gevşeksiniz, hem yuvarlaksınız millet sizin neyinize itibar etsin.”

(Cumhuriyet)

Editör: Habererk Habererk