Millet İttifakı'nın Beyoğlu'ndaki Seçim Koordinasyon Merkezi'ne taşlı saldırı gerçekleştirildi.

Gece geç saatlerde kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce düzenlenen taşlı saldırı ile ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü olay yerinde inceleme yaparak, soruşturma başlattı.

MİLLET İTTİFAKI'NIN ORTAKLARINA İLK SALDIRI DEĞİL

Daha önce Millet İttifakı'nın ortaklarından CHP ve İYİ Parti'nin parti binaları ve seçim bürolarına da saldırılar düzenlenmişti.

13 Mart'ta CHP Trabzon İl Başkanlığı’nın bulunduğu bina kurşunlanırken, partinin bulunduğu katın camı çatlamış, kurşun izi tespit edilmiş, çevrede dört adet boş mermi kovanı bulunmuştu. Olayla ilgili üç şüpheli gözaltına alınmıştı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı da 31 Mart’ta sabaha karşı 05:43’te kurşunlanmış, bunun partilerine yönelik bir saldırı olduğunu dile getiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Korkmuyorum Recep Bey!” açıklamasında bulunarak, Meclis'te kurşun fırlatıp, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sert tepki göstermişti. Çalıştığı inşaattaki hırsızlık girişimi nedeniyle ateş açtığını söyleyen bekçi Melikşah E. savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı’na ise 6 Nisan’da 6-7 el ateş edilmişti. Olayla ilgili gözaltına alına dört şüpheli serbest bırakılırken, ateş açtığı tespit edilen Emre D., 17 Nisan’da çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

10 Nisan’da İstanbul-Esenler’de İYİ Parti’nin Cumhuriyet Meydanı’na kurduğu seçim standı Esenler Belediyesi’nin zabıta ekipleri tarafından parçalanmıştı.

Son olarak, dün CHP'nin Ataşehir'deki Seçim İrtibat Bürosu'na düzenlenen saldırıda parti flamalarını yırtan, camlarına Erdoğan ve AKP yazarak, silahla ateş eden toplam 6 kişi dün gözaltına alınmıştı.

Editör: Yadigar Hanım