Kız çocukları için ayrı okul açılmasına yönelik sözleriyle büyük tepki toplayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin geri adım attı. Tekin, “Öyle demek istemedim. Niyetim kız çocuklarının okumasıydı” dedi.

Bakan Tekin, katıldığı bir televizyon programında, “Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin en baştaki argümanı, ‘Ben çocuğumu erkeklerle aynı okula göndermek istemiyorum’ oluyor. Veliyi ikna etmek için gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz. Veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli. Karma eğitime karşı olduğum söyleniyor ancak tam tersine özgürlükçüyüm” demiş, toplumun büyük kesiminden tepki almıştı.

Daha önce karma eğitimin zorunlu olmadığını savunan açıklamalarıyla gündem olan Tekin'e “Asıl niyetinin ilkokuldan itibaren kız okulu açmak ve bu şekilde karma eğitimi delmek olduğu, bakanlığın üst kadrolarının da bunu kabul ederek destek olacak kişilerden seçildiği, bu konuda kamuoyunun hazırlanacağı” şeklinde yorumlar yapılmıştı.

Tekin’in gelen tepkiler üzerine çevresindekilere kendisini “Derdimi anlatamadım. Kendimi yanlış ifade ettim, öyle demek istemedimsözleriyle savunduğu, “karma eğitime karşı çalışmalar yapılabileceği” yorumlarına ise “Böyle bir niyetim yok, böyle bir hazırlık da yok. Niyetim kız çocuklarının okumasıydı” dediği öğrenildi.

Editör: Yadigar Hanım