Nefis yemek tariflerinin derlediği mısır ekmeğinin detayları şu şekilde;

Mısır Ekmeği Tarifi için Gerekli Malzemeler

10 su bardağı mısır unu

Yarım su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı şeker

1 paket kabartma tozu (elenmiş)

Yarım su bardağı sıvı yağ

5 su bardağı sıcak su

Mısır Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

Tüm malzemeler yoğurma kabına alınır ve karıştırılır, sıvıyağ ve su hariç.

Karıştırılan malzemelerin ortası havuz şeklinde açılır ve açılan boşluğa sıvıyağın tamamı ve sıcak sudan yavaş yavaş eklenerek un ile harmanlanır. Önemli bir detay, burada eklenen su el yakmayacak kıvamda olmalıdır.

Suyun tamamı sabırla yavaş yavaş eklenir ve hamur kıvam alana kadar karıştırılır. Bir diğer püf noktası ise hamurun kurabiye hamurundan daha cıvık bir kıvamda olması gerekmektedir.

Yoğurma işi yaklaşık 4-5 dakika sürer.

Yoğurulan hamur istenilen kıvama gelince, pişirme kağıdı serilmiş tepsiye aktarılır. Eğer ki evinizde pişirme kağıdınız yoksa fırın tepsinizi güzelce yağlamanız gerekmektedir.

Tepsiye aktarılan hamur el yordamı ile güzelce bastırılır ve ardından bıçak yardımı ile derin olmayacak şekilde istenilen boyutlarda şekillendirilir.

Üzerine hafif un serpilir ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar yaklaşık 1 saat 15 dakika pişirilir.

Güzelce kızaran ve ilk sıcaklığı çıkan mısır ekmeğimizi uygun bir servis tabağına ters çevirerek üzerindeki pişirme kağıdı alınır. Tekrar keserek servise hazır hale getirilir.

Size afiyet olsun : )

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı