Ankara'nın Elmadağ İlçesi'nde faaliyet gösteren MKE Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda sabah saatlerinde çıkan yangının ardından patlama meydana geldi. Milli Savunma Bakanlığı, (MSB) patlamada 5 işçinin şehit olduğunu duyurdu.

Ölü ve yaralıların olduğu belirtilen patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis, ambulans, AFAD ve itfaiye ekibi sevk edildi. Bazılarının durumu ağır olan yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edilirken, MKE ve Ankara itfaiyesi, fabrika içerisinde arama ve kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Fabrikada çalışanların yakınları haber alabilmek için fabrika önünde toplandı.

Milli Savunma Bakanlığı, patlamaya ilişkin, "Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda bir patlama meydana gelmiştir. Patlama neticesinde 5 işçimiz şehit olmuştur. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır" açıklamasında bulundu.

ENKAZ ALTINDA  KALANLAR VAR

Petrol-İş Sendikası Ankara Şube Başkanı Ali Haluk Koşar, 5 kişinin enkaz altında kaldığını duyurdu.

Fabrika, Milli Savunma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın roket ve patlayıcı ihtiyaçlarını karşılamak için faaliyet gösteriyor. Fabrikada ayrıca roket yakıtı ve barutların patlatma, ısı ve dinamik atış testleri yapılıyor.

Patlamayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Editör: Yadigar Hanım