Cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu‘nu destekleyeceğini açıklayan MTP Genel Başkanı Ahmet Yılmaz, TELE1’in konuğu oldu. Yılmaz, “AKP’nin 21 yıldır iktidar olmasının sebebi, Türk milliyetçileriyle, Türk solcularının birbirine yaptıkları düşmanlıktır. Yüzde 35 Türk milliyetçisi, yüzde 35 Türk solcusu biz kendimizden utanmıyoruz, yüzde 30 cemaatçi bizi yönetiyor. Aklın yolu Kemal Kılıçdaroğlu” dedi.
Milliyetçi Türkiye Partisi (MTP) Genel Başkanı Ahmet Yılmaz TELE1’de Hakan Aygün ve Gizem Fidan’ın sunduğu Fikir Kulübü programına konuk oldu.

14 Mayıs seçim gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Yılmaz, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme nedenini açıkladı.

Yılmaz, şunları söyledi:

“ÖNCELİĞİMİZ AKP ZİHNİYETİNİN DEVLET YÖNETİMİNDE OLMAMASI”
“21 yıldır AKP zihniyeti olarak tanımladığımız zihniyetle, MTP ve şahsım adına verdiğimiz mücadele ortada. Bu tamamen ilkesel bir duruşun sonucu. AKP zihniyetinin Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetemediğini, zarar verdiğini, 1938 sonrası geçen 85 yıllık süreçte, Türkiye Cumhuriyet devletine en çok zarar veren zihniyet olduğunu daha önce defaatle söyledik. AKP’ye, Ortadoğu zihniyetine, cemaat yapılanmasına MTP’nin bakışı nettir. Önceliğimiz AKP zihniyetinin devlet yönetiminde olmaması üzerine ilkesel bir duruştu.”

“BU İŞ İKİNCİ TURA KALMAMALI”
“AKP’nin gitmesi için, adalet ve demokrasinin tesisi için, 50+1’e dayalı bu tek adam sisteminin sona ermesi için MTP sorumluluk almaya hazırdır demiştim. Bu iş ikinci tura kalmamalı. Ülkenin gerçekleriyle hareket etmeliyiz diye tavrımızı net bir şekilde ortaya koymuştuk. Adayın kim olduğu konusunda, herhangi bir düşüncemiz yoktu. Keşke aday çıkarabilecek gücümüz olsaydı, milletimize çözüm önerisi çözebilecek bir yapımız olsaydı ama olmadı. Türk milliyetçileri adına, kendi adıma utandığım, sıkıldığım, ifade etmekte zorlandığım bir konudur.”

“KILIÇDAROĞLU AKLIN YOLUDUR”
“Kılıçdaroğlu’nu, aklın yolu olarak değerlendirdik, bu yüzden destekliyoruz. Eğer Tayyip Erdoğan’ın karşısında birinci turda kazanabilecek başka bir aday olsaydı, aramızdaki fikir ayrılıklarına ve geçmişteki bütün siyasi mücadelemize rağmen Kemal bey yerine başkası olsa onu da desteklerdik.”

“TÜRK MİLLİYETÇİSİ BADEM BIYIKLI CEMAATÇİYİ NASIL DESTEKLER”
Türkiye bu seçimde Ortadoğu mu olacak yoksa medeni dünyanın bir parçası olarak mı kalacak buna karar vereceğiz. Ben milletimizin huzuru için, demokrasi ve adalet için Kemal Bey’e desteğimi açıkladım. Desteğimizi açıkladığımızdan beri linç ediliyorum. ‘Bir Türk milliyetçisi Kemal Kılıçdaroğlu’nu nasıl’ destekler diyorlar. Ben de açık bir şey soruyorum: Benim gibi sarkık bıyıklı Türk milliyetçisi, badem bıyıklı cemaatçiyi nasıl destekler? Bir Ortadoğu zihniyetine, bir Türk milliyetçisi nasıl evet diyebilir?

“AKP’NİN İKTİDAR OLMASININ SEBEBİ MİLLİYETÇİLER İLE SOLCULARIN DÜŞMALIĞIDIR”
Ben milli meselelerde siyasi hesap yapmam, ölene dek de yapmayacağım. AKP 21 yıldır iktidar olmasının sebebi, Türk milliyetçileriyle, kendisine solcuyum diyen Türk solcularının birbirine yaptıkları düşmanlıktır. Yüzde 35 Türk milliyetçisi, yüzde 35 Türk solcusu biz kendimizden utanmıyoruz, yüzde 30 cemaatçi bizi yönetiyor. Yüzde 30 Ortadoğu kafalı bu ülkeyi yönetiyor. Ben bundan utanıyorum. Tek başıma çözüm üretmeye gücüm yetmedi. Dayanışmaya ihtiyacımız var. AKP’nin gitmesi için bu ülkenin evlatlarının dayanışma içinde olması gerekiyor. Ben burada Türk soluna el uzatıyorum. Kardeşlerim, arkadaşlarım Türküm, Türk milliyetçisiyim böyle öleceğim. Ama birini tercih etmek zorunda kalırsam ben Türk solunu tercih ediyorum. Türk soluyla aramda siyasi sorunlar var. Siyasi fikirlerimde değişiklik yok ama benim ülkemin geleceği için biriyle işbirliği yapmam gerekirse, Ortadoğulu bir cemaatçiyle işbirliği yapmayacağım. Anlaşma gerekiyorsa Türk soluyla anlaşacağım. İnsanca yaşayalım diye mücadele edeceğim. Türk Solu’ndan da aynı özveriyi ve aynı samimiyeti bekliyorum. Ben bu seçimde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekliyor, aklın yolu Kılıçdaroğlu diyorum.”

Editör: Habererk Com