Mustafa Balbay, bugünkü köşesinde Mehmet Ali Çelebi'nin AKP'ye geçişini ve yansımalarını köşesine taşıdı. 

Memleket Partisi'nden ayrıldıktan sonra bağımsız kalan İzmir milletvekili, eski CHP'li Mehmet Ali Çelebi, son olarak geçtiğimiz hafta AKP'ye geçmişti. Balbay, “Teğmen Çelebi AKP’den nereye geçer?” başlıklı yazısında "Çelebi buradan başka yerlere de dönebilir." ifadelerini kullandı.

Silivri Cezaevinden de tanıdığı Mehmet Ali Çelebi'nin sürekli parti değiştirdiğine dikkat çeken Balbay, yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Bir kişi “değiştim” deyip, başka bir siyaset yolu seçebilir. Ancak bunu yaparken kendisini oraya taşıyan sürece hakaret ederse, seçtiği yeni yola gerekçe olarak geldiği yeri gösterirse buna değişim denmez, döneklik denir. Dik duruyorum derken, dik açılarla dönüşün elbet sınırı da yoktur. Çelebi buradan başka yerlere de dönebilir!

Silivri duruşmalarında cuma günleri “talep” konuşmaları olurdu. Tutuklu sanıklar, “tahliye” talebinde bulunurdu. Çelebi burada da farkını gösterir, hukuksuzluğu ağır bir dille eleştirir, sözünü şöyle noktalardı:

“Mahkemenizden hiçbir talebim yoktur!”

Kim bilir belki de tüm taleplerini bugünlere sakladı!"

DAHA ÖNCE MEMLEKET PARTİSİ'NE KATILMIŞTI

Ergenekon kumpasında 41 ay hapis yatan eski CHP ve Memleket Partisi Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daveti sonrası AKP’ye katılma kararı aldığını duyurmuş, "Türk Milletinin sesi olarak yoluma Cumhur İttifakı çatısı altında AK Parti'de devam edeceğim. Davet ederek şahsımı onurlandıran Sn.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Şükranlarımı sunuyorum." açıklamasında bulunmuştu.

Erdoğan ise Çelebi’nin AKP rozetini bizzat kendisinin takacağını açıklamıştı.

Editör: Yadigar Hanım