2022, NASA için hareketli bir yıl oldu. Yalnızca bir yıl içinde uzay ajansı, James Webb Uzay Teleskobu’nu kullanarak evrenin en derin kızılötesi görüntülerini yakaladı, UFO’ları incelemek için özel bir bağımsız ekip kurdu, Ay’a doğru en güçlü roketi fırlattı, ISS’de domates yetiştirdi.

NASA da bu hareketli yılın bir özetini yapıyor ve yılın en iyi Uluslararası Uzay İstasyonu fotoğraflarını seçiyor.

nasa2

NASA astronotu Bob Hines… Araştırmacılar, insan vücudunun mikro yerçekimi ortamına nasıl uyum sağladığını anlamaya çalışıyor.

nasa3

Astronotlar Jessica Watkins ve Bob Hines, geleneksel toprak olmadan bitki yetiştirmenin yollarını deniyorlar. 

nasa4

Altı mürettebat üyesinden oluşan bir grup, bir akşam konferansı için toplanıyor.

nasa5

Astronotlar Thomas Marshburn ve Mark Vande Hei, istasyonun pencerelerinden Dünya’ya bakıyor.

nasa6

NASA astronotu ve Expedition 66 uçuş mühendisi Thomas Marshburn, ISS’de bir renk tablosu ve cetvelle poz veriyor. 

nasa7

Eğitim ve araştırma programları için tasarlanan bir CubeSats, uzay istasyonu yörüngedeyken Kibo Japon Deney Modülü’nün (JEM) dışına yerleştirilmiş küçük bir uydu konuşlandırıcısını resmediyor. 

nasa8

NASA astronotu Raja Chari, Plant Habitat-05 araştırmasının bir parçası olarak pamuk hücre kültürlerinin son hasadını gerçekleştiriyor. 

nasa9

ESA (Avrupa Uzay Ajansı) astronotu Samantha Cristoforetti, 19 Ağustos 2022’de Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrılmadan önce kargo paketliyor. 

nasa10

15 Mart 2022’de NASA astronotu Mark Vande Hei, uzayda 355 gün geçirerek eski NASA astronotu Scott Kelly’nin rekorunu geçti. Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki geniş zamanlı görevi, araştırmacılara uzun süreli uzay uçuşunun insan vücudu üzerindeki etkilerini gözlemleme fırsatı sunuyor. 

nasa11

Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki bir astronot, Carrizozo Malpaís’in New Mexico çölündeki bu uzun bazalt şeridini oluşturan onlarca yıllık bir patlamayı gösteren bir dizi fotoğraf çekti. 

Editör: Merve Kankan