Polis Karakolunda  Silahlı Saldırı: İki Polis Şehit Oldu Polis Karakolunda Silahlı Saldırı: İki Polis Şehit Oldu

TBMM Genel Kurulu, dün yargı reformu paketini görüşemedi. Çoğunluk sağlanamadığı için muhalefetin yoklama isteği sonucu Genel Kurul sona erdi. DEM Parti Grup Başkanı Gülüstan Kılıç Koçyiğit, kayyum atanan Bitlis Belediyesi’nin taşınmazlarının satılmasına ilişkin önergenin oylamasından önce yoklama talep ettiklerini belirtti.

AKP’li Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ, Genel Kurul’u yönetirken, itirazlar karşısında “Sayı yeterli. İç Tüzük bunu gerektiriyor. Önce biz kontrol ettik, sonra da tespit ettik, İç Tüzük’e uyduk, biraz sabredin. Şimdi beş dakika içinde yoklama yapacağız” dedi ve elektronik cihazla yoklamaya başladı. Yoklama sonrasında Bozdağ, “Saygıdeğer milletvekilleri, toplantı yeter sayısı bulunmamaktadır. Birleşime 15 dakika ara veriyorum” diye konuştu.

Aradan sonra Bekir Bozdağ, tekrar yoklama yapılacağını ve 5 dakika süre tanındığını duyurdu. DEM Partili Koçyiğit’in “Başkan, 15 dakika aradan sonra beş dakika olmaz ki” itirazına Bozdağ, “Meclis’in çalışabilmesi için bunu yapıyorum, siz de beni anlıyorsunuz” cevabını verdi. Yoklamada Nebati’nin bulunmadığı anlaşıldı Milletvekillerinin dışarı çıkmamasını isteyen Bozdağ, “Saygıdeğer milletvekilleri, pusula alan vekillerimizin dışarı çıkmamalarını rica ediyorum. Şimdi, pusulalar kontrol edilecek ve ilan edilecek. Arkadaşlarımız mükerrerleri denetliyor” ifadelerini kullandı.

Ardından isimleri okuyan Bozdağ, eski Hazine ve Maliye Bakanı Mersin Milletvekili Nureddin Nebati’nin ismini söyledi. CHP, DEM Parti ve İYİP sıralarından “Yok” diye bağırıldı. ‘Her yer hile dolu’ DEM Parti Mardin Beritan Güneş Altın “Ya, bu kadar hile olur mu ya. Eski bakan ya. Başkanım, boşverin gerisini, kapatın ya. Her yer hile dolu ya, her yer hile dolu” derken, İYİ Parti’li Erhan Usta, “Bu adama Hazine’yi emanet ettik” şeklinde konuştu.

Bekir Bozdağ, “Saygıdeğer milletvekilleri, toplantı yeter sayısı bulunmamaktadır. İkinci yoklamada da toplantı yeter sayısı sağlanamadığından kanun teklifleri ve komisyonlardan gelen diğer işler sırayla görüşülmek üzere 28 Şubat 2024 Çarşamba günü saat 14.00’te toplanmak üzere birleşimi sonlandırıyorum” diyerek Meclis Genel Kurulu’nu kapattı.

Kaynak: Haber Merkezi