Esenyurt, İstanbul seçimlerinde belirleyici olabilecek bir ilçe. Burada yaşayan yaklaşık bir milyon seçmenin büyük bir kısmı Kürt kökenli. Bu yüzden AKP, Esenyurt Belediye Başkan adayı olarak Mardinli Hamit Öncü’yü gösterdi.

Erdoğan'dan çiçeği burnundaki Genel Başkan Dervişoğlu'na tebrik! İYİ Parti Saray'a mı dümen kıracak? Erdoğan'dan çiçeği burnundaki Genel Başkan Dervişoğlu'na tebrik! İYİ Parti Saray'a mı dümen kıracak?

CHP ise 2019’da Türkiye’nin en kalabalık ilçesini Ardahanlı Kemal Deniz Bozkurt ile kazandı. Ancak bu seçimde CHP’nin adayı henüz belli değil. CHP’liler, Esenyurt adayının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanmada kritik olduğunu, pazartesi günü yapılacak Parti Meclisi’nde bu ilçeye öncelik verilmesi gerektiğini söylüyorlar.

İstanbul seçimleri, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin en çekişmeli yarışı olacak. CHP, AKP, DEM Parti, İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi ve bağımsız adaylar, İstanbul’un 39 ilçesinde kendi adaylarıyla yarışacak.

AKP, “Esenyurt’u kazanan İstanbul’u kazanır” diyerek bu ilçeye ayrı bir önem atfediyor. CHP ise 2019’da kazandığı Esenyurt’u kaybetmemek için mücadele ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi