Toplumsal baskı ve önyargılardan dolayı pek çok erkek yaşadığı cinsel sorunlardan bahsedemiyor. Sık sık erkeklerin penis boyu hakkında yapılan açıklamalar ya da ‘şu bitki cinsel isteksizliği bitiriyor’ tarzı paylaşımlar ve erkekler arasındaki rekabetten ötürü oluşan önyargı ile erkekler sorunları karşısında sessizleşiyor.

Teksaslı ünlü bir üroloğun yapmış olduğu araştırmaya göre; pek çok erkeğin penis şekil bozukluğundan sıkıntı yaşadığı ama bunun için cesaret edip uzman yardımı alamadıklarını söyledi. Baylor Tıp Fakültesi’nden Dr. Mohit Khera, “Bu nüfusa, sessizce acı çeken nüfus diyorum. Bu konuda hiç konuşmuyorlar” dedi.

Khera, özellikle Peyronie hastalığına (penis üzerinde gelişen ve kavisli, ağrılı ereksiyonlara neden olan) sahip olanlara dikkat çekti. Peyronie’ye göre; “Hastalıkta, penisin her iki tarafında birçok küçük kan damarı içeren süngerimsi bir tüp bulunur. Kişi cinsel olarak uyarıldığında bu haznelere giden kan akışı artar.” Khera’nın iddialarına göre ABD’deki erkelerin yüzde 7 ila yüzde 9’u bu sorunu yaşıyro ve sessiz kalıyor. Sessiz kalma nedenleri arasında ise aşağılanma korkusu ilk sırada.

Khera, ABD’deki erkeklerin yüzde 7 ila yüzde 9’unun bu eğriliğe sahip olduğunu tahmin ediyor.

Bu sorunlarına çözüm bulamayan erkeklerin hemen hemen hepsi bunalıma giriyor. Bu sorunun başlangıç ​​yaşı ortalama 57 olarak belirlendi.

Khera’ya göre; “Ne yazık ki, erkekler utançtan tedavi aramaya isteksizler. Araştırmalar, çok sessiz olduklarını ve asla tedavi aramadıklarını gösteriyor” dedi. Ancak Khera, uzun vadede acı çekme olasılığını azaltmak için erkeklerden Peyronie’nin semptomlarını fark eder etmez hemen yardım istemelerini öneriyor.

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı