ABD’nin Los Angeles kentinde 12 Mart Pazar günü düzenlenecek törenle Oscar ödülleri 95'inci kez sahiplerini bulacak.

‘Everything Everywhere All at Once’, ‘All Quiet on the Western Front’ ve ‘The Banshees of Inisherin’ filmleri en fazla Oscar adaylıkları alarak bu yılın favorileri arasında yer aldı.

95'inci Oscar Ödül Töreni’nde sunuculuk yapacak ünlüler arasında Hailey Bailey, Antonio Banderas, Glend Close, Hugh Grant ve Nicole Kidman gibi bazı aktör ve aktrislerin yer alacağı ifade edildi.

Barbadoslu ünlü şarkıcı Rihanna’nın birden fazla kategoride Oscar adaylığı bulunan ‘Siyah Panter: Wakanda Sonsuza Kadar’ filminin ‘En İyi Orijinal Şarkı’ adayı ‘Lift me up’ şarkısını canlı seslendireceği belirtildi.

EN FAZLA ADAYLIKLARI OLAN FİLMLER

‘Everything Everywhere All at Once’ toplam 11 adaylıkla yılın en çok Oscar’a aday gösterilen filmi olurken, onu 9 adaylıkla ‘All Quiet on the Western Front’ ve yine 9 adaylıkla ‘The Banshees of Inisherin’ takip ediyor. En önemli kategorilerden biri olan ‘En İyi Film Oscar’ında bu yıl 10 film yarışıyor.

Adaylıklarıyla dikkat çeken diğer filmler arasında Tom Cruise’un başrolünde yer aldığı Top Gun: Maverick, James Cameron’un yönettiği ‘Avatar: Suyun Yolu’, eleştirmenlerce oyunculuğu çok beğenilen ve favorilerde gösterilen Austin Butler’ın başrolündeki ‘Elvis’ filmi yer aldı.

EN İYİ ERKEK OYUNCU FAVORİLERİ

‘Balina’ filmiyle obez bir İngilizce öğretmenini canlandıran Brendan Fraser ile Elvis Presley’i canlandıran Austin Butler, eleştirmenlerce ve internet üzerinden yapılan anketlerde 'En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ına en yakın aktörler arasında gösterildi.

EN İYİ KADIN OYUNCU

‘Tar’ filmiyle Avustralyalı aktris Cate Blanchett ile ‘Everything Everywhere All at Once’ filminin Asyalı aktrisi Michelle Yeoh, Oscar heykelciğini kazanabilecek favoriler arasında yer aldı.

Editör: Gökçe Sevim