İstanbul yaşayan ve şehirler arası otobüs şoförlüğü yaptığını belirten bir vatandaş, AKP'ye neden oy vermeyeceğini açıkladı.

Yüksek enflasyon nedeniyle alım gücünün düştüğünü, yaşam şartlarının her geçen gün daha da zorlaştığına dikkat çeken vatandaş, "Yıllardır devletimiz bizler için bir çivi bile çaklmadı. Asfalt, yol, köprü yapıyor. Ben İzmir’e gidip gelirken otobanı kullandığım zaman köprü parası, otoban parası, Esenler Otogarı’na İzmir Otogarı’ndan geri Esenler’e döndüğüm zaman 3000 lira otoban parası veriyorum. Yazık günah değil mi? Otobüsçü ne kazanıyor. Bizler gece gündüz direksiyon sallıyoruz. En ağır şartlarda çalışıyoruz, aldığımız para 13-14 bin lira. Bugün Bakırköy’de 20 bin TL’den aşağı ev yok. 15 bin liraya çalışıyorum. Nerede oturacağım, tavuk kümesinde mi? Ehliyetimi yeniledim, 5 yıllık ehliyete 860 lira para ödedim. Maliyeti nedir Türkiye’de? 300 lira da sağlık raporuna verdim. Daha ben nasıl oyumu vereceğim. Yıllarca destekledik, oy verdik, ne oldu? Pandemide çalışmadım, sosyal desteğe başvurdum. Üzerimde 3 tane icra var, sosyal yardımdan red geldi" dedi.

Türkiye'de yaşayan ve bir çoğu vatandaşlık alan Suriyelilerin Türk vatandaşlarından daha fazla desteklendiğini ve daha iyi şartlarda yaşadığını vurgulayan vatandaş, "Suriyeli alıyor, ben sosyal yardımdan para alamadım. Türk vatandaşıyım" ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım