Türkiye geçtiğimiz gün çok sevilen bir sanatçının kaybı ile yıkılırken bir kötü haber daha geldi. “Geniş Aile” dizisinden de aşina olduğumuz ünlü oyuncu Ufuk Özkan’dan sevenlerini üzen haber geldi. Geçtiğimiz yıl 16 yıllık evliliğini tek celsede bitiren Ufuk Özkan ve Nazan Güneş çiftinin boşanması sonrası, başarılı oyuncu Özkan iş hayatına ağırlık verdi.

Yeni bir projede, hayat vereceği karakter için 5-6 kilo vermeyi hedefleyen Ufuk Özkan, uyguladığı yanlış şok diyet ile istemeden de olsa çok daha fazla kilo kaybı yaşadı. Hollywood Diyeti uyguladığı öğrenildi başarılı oyuncunun. Yaşanan kilo kaybının ardından Özkan’ın bağışıklık sistemi çöktü. Neredeyse 17 kilo veren başarılı oyuncu Ufuk Özkan’ın rahatsızlığı doktor kontrolü sırasında belli oldu. Siroz hastası olan ve hastalığının 3.evresinde olan ünlü oyuncu için 1 sene içinde acil olarak karaciğer nakli gerekiyor.

ufuk özkan 3

ufuk özkan 2

Sosyal medyadan sağlık durumu ile ilgili detayları sevenleriyle paylaşan Ufuk Özkan’ın paylaşımının altına yorum yağmurları başladı. En dikkat çeken yorum ise; Geniş Aile’n her zaman yanında.” şeklinde oldu.

ufuk özkan

Peki Hollywood Diyeti Nedir?

Diyetin amacı sıvı ile beslenmek. Sadece sıvı tüketimi ile beslenerek şok diyet uygulanır ve kişi dileği kiloya kavuşur. Ama vücudumuza istenilen besinleri ve vitaminleri vermediğimiz sürece bağışıklık sistemi çökeceği için diyet yaparken uzman doktor kontrolünde olmamızda fayda vardır. Genelde ünlü isimlerin, projelere hazırlık amacıyla uyguladığı bu şok diyet 1 ay kadar kısa bir sürede 12-16 kilo arası zayıflamayı hedefliyor. Diyeti tercih eden bazı ünlü isimler şu şekildedir; Madonna, Catherine Zeta Jones, Carmen Electra ve Sharon Stone.

Siroz Hastalığı Nedir?

Siroz, karaciğerin geri dönüşümsüz hasar alması anlamına gelir. Karaciğerin sağlıklı dokusunun skar dokusu ile yer değiştirdiği ve karaciğer hastalıklarının son evresinde görülen bir hastalıktır. Sağlıklı karaciğer dokusunun yerini skar dokusu aldığından karaciğer fonksiyonları azalır ve işlevi kaybolur.

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı