Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türk milletini Zafer Partisi’nin çatısı altında Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluş esasları üzerinde 21. yüzyıla taşımaya çağırdı.

Özdağ, Twitter hesabından yaptığı iki ayrı paylaşımla Türkiye'nin nasıl bölünmek istendiğine dikkat çekti. Özdağ, AKP'li eski milletvekili Mehmet Metiner'in Anayasayı parçalayacağını iddia ettiği bir konuşmasını alıntılayarak, Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı'nın gizli ortaklarının da ülkeyi bölmeye çalıştığını savundu.

Özdağ, paylaşımında, ilk paylaşımında “HDP ile HÜDA-PAR arasında Türkiye düşmanı olmak anlamında bir fark yok. Cumhur ittifakı HÜDA-PAR ile Millet ittifakı ise HDP ile ittifak yapıyor. Bütün Atatürkçüleri, Türk milliyetçilerini Zafer Partisi’ne çağırıyorum” dedi.

Özdağ, paylaşımına eklediği videoda ise “Bir tarafta 6’lı masa ve bu masanın altı ayağının dışında ortasında 7. ayak olarak HDP, öte yanda Cumhur İttifakı’nda AKP, MHP ve HÜDA-PAR bir araya gelmişler. Cumhur İttifakı’nın zaman zaman Millet İttifakını HDP ile işbirliği yapmakla suçladığını biliyoruz. Bu suçlamada hiç de haksız sayılmazlar. Ama biz buradan soruyoruz Cumhur İttifakı’nın liderlerine. HÜDA-PAR’ın HDP’den farkı ne? Programları arasında ne fark var. İkisi de bu ülkeyi bölmek istemiyorlar mı? Adı HÜDA-PAR olunca federasyon istemiyor mu? Bölünme istemiyor mu? HDP’nin elleri kanlı da HÜDA-PAR’ın elinde kolonya kokusu mu var? HÜDA-PAR Hizbullah cinayetlerinin katliamların bütün yükünü sırtında taşımıyor mu? Özetle her iki ittifak da bölücülerle açık kapalı işbirliği içindedir. Bölücülerle işbirliği yapmayan Zafer Partisidir. Bölücülerle mücadele eden, vuruşan Zafer Partisidir. Beşli çete ile kucaklaşmayan Zafer Partisidir, mücadele eden Zafer Partisidir. Bundan dolayı biz bütün Türk milletini Zafer Partisi’nin çatısı altında Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluş esasları üzerinde 21. Yüzyıla taşımaya, birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz” diye konuştu. 

METİNER: ‘ANAYASAYI PARAMPARÇA EDECEĞİZ MERAK ETMEYİN’

Özdağ, Twitter hesabından yaptığı başka bir paylaşımda, eski AKP Milletvekili Mehmet Metiner’in yaptığı bir konuşmayı paylaşarak, “Metiner anayasanın ilk 4 maddesini kastediyor. O maddeleri parçalayacakmış. Türk Milleti o maddeleri Atatürk’ün önderliğinde kalem ve mürekkeple değil, süngü ve kan ile yazdı. Zafer Partisi Cumhuriyeti korumak için yeni İstiklal Harbine hazır. Sen neye hazırsın?” dedi.

Metiner, konuşmasında, "Recep Tayyip Erdoğan bu hükümetin sahibidir. Recep Tayyip Erdoğan siyasi hareketimizin lideridir. Ama anayasa öyle demiyormuş. Sevsinler sizin anayasanızı ya. Anayasayı ne zamandan beri referans göstermeye başladınız? Evet vesayetin son kalesi metin Külenk kardeşim. Anayasa vesayetin son kalesidir. Onu da paramparça edeceğiz merak etmeyin" ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım