Sunulan kanun da AK Partili Milletvekili İbrahim Aydemir’in destek verdiğinin hatırlatılması ile tekrar gündeme geldi. Özel sektör çalışanları bankaların yolda yıla verdiği promosyonun kanunlaştırılması ve faiz oranlarına eş değer şekilde arttırılması yönündeydi.

Milyonluk saatiyle gündem olan AKP'li başkan altın varaklı odaya hayran kaldı Milyonluk saatiyle gündem olan AKP'li başkan altın varaklı odaya hayran kaldı

Kanun tekrar değerlendirilecek mi? 

Özel sektör çalışanları CHP’nin yeni Başkanı Özgür Özel’in seçilmesi ile istenilen kanunun tekrar göz önüne alınarak değerlendirilmesini bekliyorlar. CHP’nin meclise sunduğu yasa Kasım 2022’ de meclise sunulmuştu ve Özgür Özel’in Mecliste düzenlediği basın toplantısında "Özel sektör çalışanlarının maaşı için şirket, bankayla anlaşma yapıyor; ancak parayı şirket alıyor. Teklifimiz odur ki, aradan şirketi çıkartıyoruz. Maaşı bankadan yatan herkes bankadan promosyonunu da alacak." ifadelerini kullanmıştı.

Meclise CHP tarafından sunulan yasa teklifinin üzerinden tam olarak 1 yıl geçmiş bulunuyor. Yasanın teklif sunulması 1 yılın ardından Özgür Özel’in başa geçmesi ile yeniden umutla bekleniyor. Özel sektör çalışanları ise toplu promosyon alımı değil yıldan yıla yapmalarını istiyorlar.

Editör: Şule Akyol