CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Özel, maden işçilerinin yaşadığı sorunlara değinerek, “Madenler bize uyarı veriyor” diye konuştu. Emeklilerin haklarını savunan Özel, “Emekli kartı projesi hayata geçirelim. Emeklilerimizin yanındayız. Bu adaletsizliği sonlandıralım” ifadelerini kullandı. Özel, 28 Şubat sürecini anımsatarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı affetmesi için çağırdı. Özel, konuşmasının son bölümünde partililerine seslenerek, “Bu partiye sahip çıkın, 31 Mart seçimlerini alın” dedi.

Özel, grup toplantısı öncesinde Memleket Partisi’nden CHP’ye geçen 3 kişiye rozet taktı. Özel, ayrıca belediye başkan adaylarını da tanıttı. Özel, “Memleket Partililer ile CHP’liler arasında hiçbir problem yok. Burası herkese açık bir evdir. Kimse kendini yabancı hissetmesin. Burası baba evimizdir” şeklinde konuştu.

TRT’YE ELEŞTİRİ

CHP lideri Özel, TRT’yi eleştirerek şöyle dedi: “TRT Anayasa’ya göre kurulmuş bir kurumdur. TRT Kanunu, Anayasa’ya uygun olarak hazırlanmıştır. Anayasa diyor ki ‘TRT özerk ve tarafsızdır.’ Ama o özerk ve tarafsız TRT, Murat Kurum’a 29 dakika Ekrem İmamoğlu’na 0, Hamza Dağ’a 26 dakika Cemil Tugay’a 0, Turgut Altınok’a 17 dakika Mansur Yavaş’a 0 dakika veriyor. Yaptıkları yayın bu Meclis’in istediği gibi tarafsız değil. Bu, AKP’nin bir kamu televizyonunu kendi medyası haline getirdiğinin kanıtıdır. 1 Ocak’tan beri Recep Tayyip Erdoğan 2 bin 952 dakika ben 43 dakika ekranda göründüm. Genel Merkez yanınca haber yapacaklar galiba. Ben de ölürsem cenazemi yayınlayacaklar galiba. Ölürsem TRT’yi cenazeme davet etmiyorum. 15 Temmuz gecesi uçaklar havalandı, tanklar yola çıktı. Haber duyduk, asker darbe yapıyor. Ankara’daki milletvekillerini Genel Merkez’e çağırdık. ‘Darbenin kim yaptığına bakmadan, biz bu darbeye karşı demokrasiden Meclis’ten yana olacağız’ dedim. ‘Darbeye boyun eğmeyiz, demokrasinin yanındayız, darbenin karşısındayız’ dedik. Meclis’i bombaladılar. Meclis’e kastettiler F-16’larla. Darbe gecesi Atatürk’ü ananlar bugün TRT’nin yayınında TRT’nin ismini duyunca yayını durduruyorlar.”

İYİ Parti'de başkanlık divanı için bir ismin üstü çizildi: İstifa edenler geri dönecek mi? İYİ Parti'de başkanlık divanı için bir ismin üstü çizildi: İstifa edenler geri dönecek mi?

MADEN GÖÇÜKLERİ: BİZİ UYARIYOR

Elazığ Palu ve Erzincan İliç’te yaşanan maden göçüklerini Meclis’e taşıyan Özel, “Madenler bize alarm veriyor” dedi. Özel, 301 madencinin öldüğü Soma faciasını anımsatırken, “O günden bu yana hiçbir şey değişmedi. İşçiler üç vardiya halinde çalışmaya devam ediyor” dedi. CHP lideri, Meclis’e 43 maden yasası geldiğini belirterek, “İçinde işçi sağlığı ve güvenliği için hiçbir madde yok” sözlerini kullandı. Özel, “Madenler bize uyarı veriyor. Bize oraya bakmamızı söylüyor” diye konuştu. Sosyalist Enternasyonal toplantısında yaptığı konuşmayı hatırlatan Özgür Özel, “Erdoğan Sakarya’daydı. ‘İsrail ile ticaret utançtır’ dedi. Polis hemen o pankartı aldı. İsrail’e giden gemiler gübre taşıyor, bomba oluyor, Filistin’e yağıyor” diye konuştu.

“BAYRAM İKRAMİYESİNDEN 18 KG KIYMA GİTTİ”

“Acı bir reçete bekliyor” diyen Özgür Özel, “31 Mart’tan sonra zamlar, tasarruf genelgeleri peş peşe gelecek. Ankara’da ekmeği 15 liraya çıkardılar, 10 liraya indirdiler. Şimdi pide 15 lira olmuş. Geçen sene 300 gr pide 10 lira, bu sene 250 gr pide 15 lira. Bu durumda zam yüzde 80. Enflasyon yüzde 64 değil miydi? Et ve Balık Kurumu önünde kuyruk oluştu. 1 kg kıymayı yarı fiyatına almak için neredeyse 1 km kuyruk beklediler. Orada hep emekli ya da işsiz vardı. 2 bin liralık bayram ikramiyesi 3 bin lira yapılan emekli orada. 2018’de verilen 1000 lira 24 kg kıyma alınıyormuş, şimdi verdikleri 3 bin lira ile 6 kg kıyma alınıyormuş. Emeklinin bayram ikramiyesinden 18 kg kıyma gitti” dedi.

Kaynak: habertürk