Belucistan eyaletinde peygamber Muhammed'in doğum gününü kutlamak için düzenlenen toplantıda patlama meydana geldi

Sağlık yetkilileri ve polis, Pakistan'ın Belucistan eyaletinde peygamber Muhammed'in doğum gününü kutlamak için dini bir siyasi partinin toplantısına düzenlenen intihar saldırısında en az 56 kişinin öldüğünü ve 50'den fazla kişinin yaralandığını söyledi.

Ülkenin batısındaki militan grupların üstlendiği saldırıların sayısının arttığı bir dönemde meydana gelen patlamanın sorumluluğunu hiçbir grup üstlenmedi ve gelecek yıl Ocak ayında yapılması planlanan ulusal seçimler öncesinde güvenlik güçlerinin riskleri arttı.

Polis genel müfettiş yardımcısı Münir Ahmed Reuters'e yaptığı açıklamada, "Bombacı polis komiser yardımcısının aracının yakınında kendini patlattı" dedi ve patlamanın, Muhammed'in doğum gününü kutlamak için insanların toplandığı bir caminin yakınında meydana geldiğini ekledi. 

Çeşitli katı Sünni İslamcı grupların şemsiye grubu olan Tehrik-e Taliban Pakistan, saldırıyı kendisinin düzenlediğini reddetti.

Yaralılar Quetta yakınlarındaki Mastung'daki hastanelerde tedavi altına alındı. Hükümet yöneticisi Atta Ullah, ölenler arasında üst düzey bir polis memuru Muhammed Navaz'ın da bulunduğunu söyledi.

Editör: Habererk Com