Fatih'te,saat 19.00 sıralarında Katip Kasım Mahallesi, Asya Sokak'ta,biber gazı sıkma meselesi yüzünden başlayan tartışma  kısa sürede silahlı kavgaya dönüştü.Olayda 2 esnaf hayatını kaybetti. O arada pazar yerindeolan 4 kişide yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren şüpheli olayın ardından polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

 İddiaya göre sabah saatlerinde pazar yerinde  sebebi bilinmeyen  bir nedenle  bie kişi biber gazı sıktı. Bu kişi ile esnaf arasında tartışma başladı. Çevredeki esnaflarıda müdahalesi ile  kavga sona erdi.

Saldırgan akşam üstü, pompalı tüfek ile tekrar pazar yerine geldi ve esnaflara ateş atmaya başladı.Esnafta silahla karşılık verince, saldırgan olay yerinden kaçtı.

Polis ekipleri olay yerinde yoğun güvenlik önlemleri alırken, sağlık ekipleri de çatışmada yaralananlara müdahale etti. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan 6 kişi ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen, pazar yerinde esnaf oldukları öğrenilen Beşir Kaya ve Yeğeni Harun Kaya hayatını kaybetti. Çatışma sırasında pazar yerinde bulunan biri kadın 4 kişinin tedavisi ise devam ediyor. Çatışmanın ardından olay yerinden kaçan saldırgan, Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. 


 

Editör: Habererk Com