Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, "İlk Evim İlk İş Yerim" projesinin tanıtımı için sanal gözlük uygulaması başlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak tanıttığı TOKİ'ye şu ana kadar yaklaşık 7,5 milyon başvurunun yapıldığı bildirildi. TOKİ'den bir ev sahibi olabilmek için başvuruda bulunan vatandaşlara projeyle ilgili merak ettikleri soruların yüz yüze anlatılması amacıyla tanıtım TIR'ı hazırlandı. TOKİ uzmanları, ilk olarak Ankara'da 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı'na konuşlanan tanıtım TIR'ında proje hakkında vatandaşları bilgilendirdi. TIR'ı ziyaret edenler, sanal gerçeklik (VR) gözlükleri ile daha önce yapımı tamamlanan TOKİ projelerindeki daireleri gezme imkanı buldu.

Vatandaşlara projelerdeki kat planları ve kullanılan malzemeler hakkında da bilgi verildiğini belirten TOKİ Uygulama Dairesi Başkanı Osman Direnç, tanıtım TIR'ında vatandaşların merak ettikleri bütün sorulara cevap bulabileceklerini söyledi. İlk olarak 17 ilde kent meydanlarında tanıtım TIR'ları ile halkı bilgilendireceklerini ifade eden Direnç, "TIR'ımız, Ankara Kızılay Meydanı'nda görevine başlamış olup Kırşehir, Konya, Diyarbakır, Tunceli, Zonguldak ve Muğla gibi 17 şehrimizde kent meydanlarında, görevini 12 Kasım'a kadar yerine getirecek. Vatandaşlarımızı tanıtım TIR'ına bekliyoruz" diye konuştu.

Sanal gerçeklik gözlüğü ile eskiden yapımı tamamlanmış evleri izleyen vatandaşlar, gezdikleri TOKİ dairelerini beğendiklerini ifade etti.

Proje kapsamından ilk etapta 250 bin konut yapılacak. Başvuru yapan 40 kişiden sadece bir kişinin ev sahibi olabilecek. 

Editör: Yadigar Hanım