Akşener, esnafa ve vatandaşlarla sohbet ederek, sıkıntı ve isteklerini tek tek dinledi.

Ziyarette Akşener bir aşçıya "evi nasıl geçindiriyorsunuz"diye sordu. Aşçıya "Şuanda çalışmıyoruz başkanım. Yani 3-4 aydır." cevabını verdi.

"İşte onun için sordum evi nasıl geçindiriyorsun" sorusu üzerine "Nasıl geçinecek işte, Yani eski birikimlerimizle idare etmeye çalışıyoruz. Evde bir ihtiyacımız olursa bağ bahçe işlerimizi yapacağımız başka bir şey yok. Başka yerlerde iş arıyoruz, bulamıyoruz. Özellikle söyleyeyim size. Ben aşçılar sitesine giriyorum. Her gün iş arıyorum. İnan aşçılar yazıyor oradan "Arkadaşlar ihtiyacımız var. Bize 10'ar lira, 5'er lira yardım eder misiniz" Zaten şuanda çağırılsak bile asgari ücret teklif ediyorlar. " cevabını aldı.

Akşener, "Gölyaka’da aşçılarımızın da zor bir süreçten geçtiğini öğrendim. İşsiz kalan aşçılarımızın internet üzerinden meslektaşlarından yardım istemesi beni çok etkiledi... Ülkemizdeki sesini duyuramayan herkesin sesi olmaya devam edeceğim." dedi.

Öte yandan AKP’li olduğu söyleyen bir servisçi “20 senedir servis çekiyorum. 180 liraya alığım ihale bugün 115 lira, fiyatlar aşağı düştü. Mazot 2014’te 2,7 TL idi şimdi 6,5 TL. Bir senedir yatıyoruz. Vergimizi alıyor. Biz ne yapacağız. Esnaf Kefaletten kredi çektik, faizi ile erteliyor.Bizim halimiz ne olur” diye sordu.

Akşener bunun üzerine “Senin ağalara bu sesi duyuracağım” dedi.

Editör: TE Bilişim