Akşener, Erdoğan'a "Ekonomiyi damadının, pandemi’yi de vatandaşın üzerine yıkıp bu işten elini yıkayıp çıkamazsın." dedi. Katar'la yapılan son anlaşmalara tepki gösteren Akşener, "Devlet, 'Ticari sır' maskesinin ardına saklanmaz." derken, asgari ücretin de 3000 TL olmasını önerdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener grup toplantısında konuştu. İktidara salgın ile ilgili eleştirilerde bulunan Akşener, "Aylarca, vaka sayılarını saklayıp, sadece hasta sayılarını açıklayarak, herkesi kandırabileceklerini sandılar. O da olmadı. Sadece kendilerini kandırdılar." dedi.

Akşener, Erdoğan'a seslenerek, "Aylardır, “Çok iyi durumdayız. Zaten şehir hastanelerimiz var.” diye, caka satarken iyiydi de, dünyadaki duruma işaret etmek, şimdi milletimiz virüsten kırılırken mi aklına geldi?" şeklinde konuştu.

Akşener, sözlerinin devamında ise, "Ekonomiyi damadının, pandemi’yi de vatandaşın üzerine yıkıp, Bu işten elini yıkayıp çıkamazsın.

Madem tek adam düzenini kurdun, o zaman tek sorumlu var, o da sensin. Madem siyasi rantın, kırıntısını görünce üzerine atlıyorsun, Başarısızlıkları da bir zahmet üstleneceksin." ifadelerini kullandı.

Asgari ücretle ilgili öneride de bulunan Akşener, "Brüt asgari ücreti 3000 liraya çıkarıp, asgari ücretli çalışanımıza brüt kazancının tamamını ödeyelim.

Yani, İşverenimiz, çalıştırdığı asgari ücretli vatandaşımızın, gelir vergisini ve SGK primini, devlete değil çalışanına versin.

Devletimiz de, çalışanımızın gelir vergisini ve SGK primini üstlensin. Böylece, asgari ücretle çalışan vatandaşımızın eline, net 3000 lira geçerken, işverene olan maliyeti ise 3458 lira olmaya devam etsin." dedi.

Editör: TE Bilişim