Gazeteci Murat Yetkin, istifa ettiğini açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kadar etki yaratmadığını yazdı.

Yetkin, Albayrak’ın yakın çevresine “Keşke Enerji Bakanlığı’nda kalsaydım, bu işe hiç girmeseydim” dediğini öne sürdü.

Yetkin, kişisel blogunda kaleme aldığı yazıda Bakan Albayrak’ın istifa mesajını yorumladı.

Albayrak’ın mesajının nisan ayında istifa eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kadar etki yaratmadığını belirten Yetkin, şunları yazdı:

Soylu istifasını açıkladığında on beş dakika içinde sevenleri sokakları doldurmaya başlamıştı. Albayrak’a atfen yayınlanan istifa mektubu birkaç saat içinde 600 bin “like” aldı. Albayrak’ı savunmak ya kendi maiyetindeki görevlilere ya da ancak onun sayesinde hâlâ orada burada köşe yazdırılan birkaç dönem gazetecisine kaldı. AK Parti içinde “damat” Albayrak’ı sevmeyen ama korkudan bunu dile getiremeyenler rahat nefes almıştır ama siyasi hasar bu defa Erdoğan’ın ailesinin içinde.

Albayrak istifasıyla bundan sonra ekonomide olacaklardan kendisinin sorumlu olmadığını “Allah sonumuzu hayreylesin” diye biten istifasıyla beyan etti. Artık kalsa bile bütün sorunların kaynağının o olmadığı bilinecek. Yakın çevresine “keşke Enerji bakanlığında kalsaydım, bu işe hiç girmeseydim” diye yakındığı konuşuluyor Ankara kulislerinde.

Yetkin, şu yorumu yaptı:

Ekonominin yönetilemediği ortaya çıktı. Şimdi AK Parti iktidarının psikolojik operasyon ekipleri devreye girecek, Erdoğan’ın haberi olmayan bu istifanın dahi bir “büyük stratejinin” parçası olduğunu söyleyeceklerdir. Malî kriz giderek ekonomi krizine dönüşüyor, o da siyasi krize dönüşme işaretleri veriyor. Saklanacak yeri kalmadı.

Editör: TE Bilişim