HDP’li tecavüzcü Tuma Çelik hakkında nitelikli cinsel saldırı suçundan düzenlenen fezlekede, son yapılan İyi Parti Kongresi’nde genel başkan yardımcısı seçilen Milletvekili Ahmet Kamil Erozan’ın çekimser oy kullanması büyük tepki topladı.

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, hakkında 'nitelikli cinsel saldırı' ve 'tehdit' suçlamasıyla fezleke düzenlenen bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verdi. Komisyon Başkanı Tuma Çelik, "Karma komisyonumuz, Tuma Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılmasına ve dosyanın Genel Kurul'a gönderilmesine karar vermiştir" dedi.

TBMM Anayasa-Adalet Karma Komisyonu, Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı. Komisyonda, seçim çalışmaları sırasında D.K. adlı kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılarak, fezleke hazırlanan ve HDP'den ihraç edilen bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik ile ilgili hazırlık komisyonunun raporu görüşüldü. Komisyon, 'nitelikli cinsel saldırı' ve 'tehdit'den suçlanan Tuma Çelik’in dokunulmazlığının kaldırılmasına oy çokluğu ile karar verdi.

Editör: TE Bilişim