İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yenilenen Mecidiyeköy Meydanı'na inceleme gezisi yaptı. İncelemelerinin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu “Gümüşhane'de MHP adına belediye başkanlığı yapmış, İBB’ye de 1.5 sene hizmet yapmış bir insanın adına manevi bir hizmeti yaptıktan sonra benim oraya niye gittiğimi sorgulayacağına bana bir tebrik telefonu açsaydı kıymetli genel başkan, mutlu olurdum” dedi.

İmamoğlu, “Bazı siyasiler yorum yaparken çok dikkatli olsunlar. Beni eleştiren bazı siyasi partiler var. Görüyorum, duyuyorum. Benim de kurumuma, İstanbulluya hizmet etmiş bir insan adına Gümüşhane’de bir okul yaptırıyorum. Ve o kişi (coronadan hayatını kaybeden İBB şirketi İSTAÇ'ın genel müdürü Mustafa Canlı) üç dönem MHP adına Gümüşhane Belediye Başkanlığı yaptı. Ben Gümüşhane’de MHP adına belediye başkanlığı yapmış, İBB'ye de 1.5 sene hizmet yapmış bir insanın adına manevi bir hizmeti yaptıktan sonra benim oraya niye gittiğimi sorgulayacağına bana bir tebrik telefonu açsaydı  kıymetli genel başkan mutlu olurdum. Bu bilgiyi, bu detayı kendilerine ulaştırayım. Bu şekilde daha adaletli düşünmelerini tavsiye ediyorum. Bizim genel başkanımızla olan diyaloğumuz, irtibatımız güçlenerek devam edecektir” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin hedefinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gezileri vardı.

"CHP Genel Başkanı bürokratlara değil İBB Başkanı'na kafa yormalıdır" diyerek Kılıçdaroğlu'na seslenen Bahçeli, "Gözümüzden kaçtığı sanılmasın sipariş bir plan senaryo devrededir. Görev sahası İstanbul'la sınırlı bu belediye başkanının il il, ilçe ilçe gezmekteki amacı nedir? Varmak istediği yer neresidir, neyin hazırlığı içindedir" ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilişim