Milliyet'ten Mehtap Gökdemir'in haberine göre CHP Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanlığı tarafından hazırlanan Haftalık Bilgilendirme Raporu’nda, şu değerlendirmelere yer verildi:

“İktidar ittifakı, kendi değiştirdikleri anayasada siyaset mühendisliği yapmak isterken, şimdi farkına vardıkları ‘siyasal gafletin’ paniğini yaşıyor. Bir Cumhurbaşkanı’na en çok iki dönem üst üste adaylık ve görev olanağı tanıyan değişikliği, 16 Nisan 2017 referandumunda geçerli sayılan ‘mühürsüz’ oylarla kabul edilmiş saymanın adaletsizliği ve vicdanlarda mahkûm edilen hukuksuzluğu, şimdi dönüp kendilerini vurunca, ne yöne gideceklerini bilmezliğin şaşkınlığına düştüler.

Kendi yaptıkları anayasa değişikliği, peşinen aday ilan ettikleri Erdoğan’ın üçüncü kez aday olmasını ‘hükümsüz’ kılarken, adaylık için tek seçeneğin erken seçim  olduğunun, içleri sızlayarak da olsa bilincindeler. Bunun tek yolu TBMM’den bir erken seçim kararı çıkartmak. Bunu yapabilmek için Millet İttifakı ve muhalefetin oy desteğine muhtaç haldeler.”

ORTAK HEDEF DÖNÜŞÜM

Millet İttifakı ve muhtemelen yeni katılımlarla daha da büyüyüp, genişleyecek demokratik muhalefetin adaylık tartışması, kavgası yok. Ortak hedef ve amaç, tek adama dayalı otokrat sistemi, adil, şeffaf, güçlü demokratik parlamenter sisteme dönüştürmek.

Editör: TE Bilişim