Sabah gazetesinin iddiasına göre Muharrem İnce İYİ Parti'den 10' a yakın milletvekiliyle yakın temasta.

İnce; CHP'den Mehmet Ali Çelebi, Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel'in yanı sıra İYİ Parti'den önemli isimleri de partisine katmak için kolları sıvadı. Kulislerden gelen bilgilere göre, İnce'nin kurmayları İYİ Parti'den istifa eden İsmail Ok ve İsmail Koncuk'u yakın markaja aldı.

İNCE'NİN PARTİSİNE KİMLER KATILACAK?

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel ile birlikte çalıştığı bilinen İnce'nin İYİ Parti'den 10' a yakın milletvekiliyle yakın temasta olduğu belirtiliyor. İnce'nin yakın ekibinin İYİ Parti'den istifa eden İsmail Ok ve İsmail Koncuk'a kendi saflarına katmak için ikna turları düzenlediği gelen bilgiler arasında. Kendine yeni bir yol haritası çizen İnce'nin, en az 20 milletvekilini partisine dâhil ederek mecliste grup kurmayı planladığı konuşuluyor.

GENEL MERKEZ BİNASI HAZIR

1 Mart'ta partisinin kuruluşunu duyuracak İnce'nin Ankara'da parti genel merkezi yapılacak bina için görüşmeler yaptığı ve genel merkez binasına karar verdiği kaydedildi. İnce'nin genel merkez binası için henüz bir resmi sözleşme yapmadığı öğrenildi.

PARTİ TÜZÜĞÜ HAZIRLANIYOR

İnce'nin aralarında Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu'nun da bulunduğu Boğaziçi ve ODTÜ'lü akademisyenlerle görüşmeler gerçekleştirdiği bu görüşmelerde partinin tüzüğü ile ilgili fikir alışverişinde bulunduğu ifade edildi. İnce'nin zoom üzerinden gerçekleştirdiği bu görüşmelerde, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik süreci ile ilgili de görüş teatisi yaptığı bildirildi.

Editör: TE Bilişim