Yeniçağ'dan Tolga Şahin'e konuşan İçişleri Bakanlığı’nın resmi yazısıyla herhangi bir dernekte üyelik kaydı olmadığı belirtilen Aybey, “Federasyon Başkanı Levent Yücel’e çeşitli zamanlarda toplamda federasyona bağış adı altında 11 bin 500 TL gönderdim. Federasyon kuruluşunda başkana yardımcı oldum. Bunun üzerine bana başkan yardımcısı kartı bastırdı. ‘Kurulu sonra toplarız sorun değil’ dedi. S.Ç ve M.Ö adlı başka kişilere de aynısını yaptı. Kartı verdiklerine dair belge var elimde. Başkan kimden çıkarı varsa seni başkan yardımcısı yaptım diyor. Benim dernekle ilgimin olmadığını söylemek için Veli, Yücel’e 400 bin TL verdiğini bizzat bana söyledi” diyerek kendisini savundu.

Çeşitli kuruluşlara ve öğrencilere gazilik tazminatından yardımlar yaptığına dikkat çeken Aybey, Kızılay’a 10 bin 270 TL, bir gaziye bin TL, bir öğrenciye bin TL burs, 15 Temmuz Derneği’ne iki partide 12 bin TL, bir camiye de 10 bin TL yardım yaptığını belirtti.

Resmi belgede sahtecilik ve tehditten UYAP kaydıyla ilgili iddialara ise Aybey, “UYAP kaydında yer alan resmi belgede sahtecilik olayı şu şekilde gerçekleşti. M.Ç adına yazılan bir çekte 2.ciro oldum. Çekin karşılıksız çıkması üzerine bu kayıt oluştu. Tehdit kaydına gelirsek kız kardeşim 70 yaşında bir adamla kaçması üzerine evlerine gitmem üzerine yaşanmış bir durum” ifadelerini kullandı.

“ARABAMI 2017’DE 214 BİN TL’YE ALDIM”

Aybey 950 bin TL’lik araba satışıyla ilgili de şöyle konuştu: “Ben o aracı 2017’de gazi indiriminden de yararlanarak sıfır 214 bin TL’ye aldım. Arabayı Veli kendisi istedi. Plakası da hoş, bana satsana dedi. Arabanın ufak tefek arızaları olduğu için indirim yaptık ve 950 bin TL’de anlaştık. Sonra cayma hakkını kullanarak arabayı geri vermek istediğini söyledi. Ben de arabayı geri aldım. Ancak kendisi yurtdışına giriş çıkış yaptığı için banka hesabında para akışının gözükmesini istemediğini bu nedenle parayı nakit vermemi istedi. Parayı nakit olarak veliye verdim. O da bana karşılığında borcum olmadığına dair ibraname imzaladı”.

NE OLMUŞTU?

Özcan Aybey, 15 Temmuz gazisi olduğu ve gaziler federasyonu genel başkan yardımcısı olduğunu iddia ederek, sahte kartvizit ile onlarca insanı dolandırdığı öne sürülen, İçişleri Bakanlığı’nın da herhangi bir dernek kaydı olmadığını açıkladığı, polis tutanağına göre nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilikten UYAP kaydı olduğu iddia edilmişti.

Yeniçağ’dan Tolga Şahin’in haberine göre, gazilik müessesini istismar ederek sahte kartvizitle vatandaşları dolandırdığı iddia edilen 15 Temmuz Gazisi Özcan Aybey’e kartviziti federasyon başkanı Levent Yücel’in verdiği ortaya çıktı.

Gazeteci Tolga Şahin’in edindiği bilgilere göre, Levent Yücel, 15 Temmuz gazisi Aybey’in dinlettiği ses kaydında kartın bizzat kendisi tarafından verildiğini itiraf ediyor. Geçtiğimiz günlerde Şahin’e açıklamalarda bulunan Yücel, Aybey’e kendisi tarafından verilmiş bir resmi belgenin olmadığını belirtmişti.

Ortaya çıkan ses kaydında Yücel şu ifadeleri kullandı:

“Benden ısrarlı bir şekilde kartvizit istedi, Fethiye’ye davet etti gittim. Fethiye’de o zaman hakim, savcı falan herkesle arası iyi, oturuyor. Veli yoktu ancak başka arkadaşlarla tanıştırdı. Baktım herkesle diyaloğu güzel, dedik temiz bir arkadaş. Bunun üzerine kendisine bir kartvizit bastırdık, verdim ama dedim resmi olarak görevin yok, başladıktan sonra bunu kullanırsın. ‘Tamam başkan’ dedi.

“BENİM İÇİN DE FETÖ’CÜLERİ AKLIYOR DEDİLER”

Fethiye’de beni misafir etti. Sözü geçiyor orada. Kaymakama kadar herkesi tanıyor falan. Sonra beni İstanbul’dan aradılar. ‘Bu arkadaş çok tehlikeli’ dediler. Gaziler arasında dedikodu çok olduğu için inanmadım. ‘Belge var mı?’ dedim. Çünkü beni bile malum FETÖ’cüleri aklıyor dediler Külliye’ye kadar. Osman belgeleri attı, inandım. ‘Özcan’la işimiz bitmiştir’ dedim. O dakika Twitter’dan bu arkadaşın bizimle ilgisi yoktur diye yayınladık. Ona verilen resmi yazıdan benim haberim yok, verilmiş böyle bir talimatım yok. Zaten arkadaşlar aramızdan çoktan ayrılmıştı

“YAKIN OLDUĞU HERKESİN İLİŞKİLERİ ARAŞTIRILMALI”

Burada araştırılıp Özcan Aybey’in, varsa benim de hesaplar, kitaplar kimin ne ilişkisi varsa ortaya çıkarılmalı. Benim de varsa çıksın. İçeride çürüyeyim. Bunun yakın olduğu herkesin ilişkileri araştırılmalı”

BAŞKAN NE DEMİŞTİ?

Türkiye Şehit Yakınları ve Gazileri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı kartvizitiyle onlarca vatandaşı dolandırdığı iddia edilen 15 Temmuz gazisi Özcan Aybey, kendisini dolandırdığı iddiasında bulunan Veli Ö.’nün Federasyon başkanı Levent Yücel’e “Özcan’ın federasyonla ilgili yoktur” demesi için 400 bin TL verdiğini iddia etti. İddiaların odağındaki Yücel hakkındaki iddialarla ilgili Yeniçağ’dan Tolga Şahin’e açıklamalarda bulunmuştu.

“FEDERASYONA ALMAYI DÜŞÜNDÜM ANCAK UYARDILAR”

Başkan yardımcılığının bağış karşılığı verilebilecek bir makam olmadığını belirten Yücel, “Doğrudur kendisi her vatandaşın yapabileceği gibi federasyonumuza bağışta bulunmuştur. Bir yıla yakında federasyonumuzun işlerinde yer kiralama gibi işlerde bize yardımcı oldu. Gayet gayretliydi. Daha sonraki süreçte kendisi bir gazetede “federasyon başkan yardımcısı” unvanını kullanmış. Ben gayretlerinden dolayı kendisini federasyona almayı düşündüm.

“KENDİSİNE VERİLMİŞ RESMİ BİR BELGE YOKTUR”

Ancak bazı gazi arkadaşlar, Özcan’la ilgili bana uyarılarda bulunup, kendisi hakkında çıkan haberi gösterdi. Ben bu olaydan sonra kendisini federasyona almaktan vazgeçtim. Bu iddialar federasyona almamak için geçerli sebeplerdir. Gaziler uyarmasa federasyona almayı düşündüm. Kesinlikle benim tarafımdan kendisine verilmiş resmi bir belge yoktur başkan yardımcısı yapıldığına dair. Bu olaydan sonra biz federasyona bağış almaktan da suistimallerin önüne geçmek için vazgeçtik. Zaten 4-5 sene gibi bir süreçte toplamda en fazla bu kadar bile yoktur ama en fazla 30 bin TL bağış yapılmıştır federasyonumuza. Bu rakam herkesin yaptığı toplam bağış rakamıdır” dedi.

Editör: Habererk Haber Merkezi