Londra merkezli yayın kuruluşu Reuters, AKP içinde bir grubun Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan’a karşı girişimde bulunduğunu iddia etti. Reuters'e göre, AKP’liler Erdoğan'a karşı yeni ekonomi politikası geliştirmek için toplandı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ekonomi programı konusunda parti içinde fikir ayrılığı olduğunu ileri süren Reuters, bir grup parti üyesinin geçen haftalarda gayriresmi olarak toplandığını, kademeli faiz artırma ve selektif kredi programı içeren bir ekonomi politikası üzerine konuştuğunu gündeme getirdi.

Reuters'a konuşan dokuz kaynağa dayandırılan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmelerin bir parçası olmadığı, grupta eskiden AKP'de üst düzey pozisyonlarda bulunan ancak şu anda yönetimde olmayan isimler bulunuyor.

Haberde, toplantıya katılanların hazırladıkları programı henüz Erdoğan'a sunmadıklarına dikkat çekilirken, faiz indirmeye dayandırılan mevcut ekonomi programının "sürdürülemez" olduğu, parti yetkililerinin yeni politikalar üzerine çalışmaya başladıkları bildirildi.

Öte yandan mevcut kabinede ve parti yönetiminde Erdoğan'ın büyüme odaklı ekonomi programına destek verenlerin de olduğu belirtilirken, Erdoğan'ın seçimi kazanması halinde birkaç ay daha mevcut ekonomi politikalarını sürdürmeye çalışabileceği aktarıldı.

Editör: Yadigar Hanım