Saadet Partisi'ne yakın medya kuruluşlarından TV 5, FETÖ firarisi Hakan Şükür'ü canlı yayına çıkarttı. FETÖ terör örgütü firarisi eski futbolcu Şükür'ün Mehmet Ali Kayacı'nın sunduğu "Düşünme Vakti" programına katılması büyük tepki çekerken, RTÜK inceleme başlattı.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, TV 5 hakkında ‘Hakan Şükür’ü konuk ettiği’ gerekçesiyle inceleme başlatıldığını duyurdu. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Şahin, “Ülkemizin bekasını hedef almış, sinsi bir terör örgütünün alenen destekçisi olan şahsın yayına çıkarılmasına, mensubu olduğu terör örgütünün propagandasını yapmasına müsaade etmeyiz. TV 5 hakkında Üst Kurulumuz gerekli incelemeyi başlatmıştır” dedi.

PROGRAM YAYINDAN KALDIRILDI

Eleştirilerin hedefi olan TV5 yönetimi kanalın resmi web sitesinden programın yayından kaldırıldığını açıkladı. Hakan Şükür'ün programa Yayın Kurulu'nun bilgisi dışında çıkarıldığını söyleyen TV5 yönetimi, "8 Kasım 2022 tarihli "Düşünme Vakti" programında Yayın Kurulu'nun bilgisi dışında fiili bir durum oluşturularak, söz konusu program gerçekleştirilmiştir. Yayınlanan program hakkında kurum içi titiz bir inceleme başlatılmış olup inceleme sonuçlanana kadar ilgili program yayından kaldırılmıştır" ifadelerine yer verdi.

Açıklamanın devamında PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi olan Osman Öcalan'ın iktidar tarafından TRT'ye çıkarılmasını hatırlatan TV5 yönetimi, bunu görmezden gelenlerin kendilerini linç etmeye çalıştığını belirterek "TV5 Yayın Kurulu olarak Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkarılmasını, İmralı'dan gelen mektupların yayınlanmasını, çözüm sürecinde Kandil'de yapılan röportajları görmezden gelenlerin bu program üzerinden TV5'i ve camiamızı linç etme çabasını samimi, ahlaki ve vicdani bulmadığımızı da ifade ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." denildi.

TV5 hakkında inceleme başlatılırken, eleştirilerin hedefi haline gelen programın sunucusu Mehmet Ali Kayacı'nın da işten çıkarıldığı iddia edildi. 

Editör: Yadigar Hanım