ABD Merkezi İstihbarat Ajansı (CIA), Rusça bir video yayınlayarak Rus bürokratların CIA ile iletişime geçme yöntemlerini duyurdu. Videoda, "CIA, Rusya ile ilgili gerçekleri öğrenmek istiyor ve bu gerçeklere vakıf olan güvenilir kişileri arıyor. Sizin bilgileriniz, tahmin ettiğinizden daha büyük bir öneme sahip olabilir" ifadelerine yer verildi.

CIA, Rus yetkililerin çeşitli nedenlerle kendileriyle iletişime geçebileceğini anladıklarını belirtti. Ayrıca, ajans, işbirliği yapmak isteyen herkesi koruma altına almakla yükümlü olduklarını vurguladı.

Açıklamada, CIA'nin dark web üzerindeki iletişim bilgilerini paylaşarak nasıl iletişime geçilebileceği konusunda ayrıntılı bilgi verdi. "Belki askeri bir görevlisiniz ya da istihbarat, diplomasi, bilim veya yüksek teknoloji alanlarında çalışıyorsunuz, belki de bu alanlarda çalışan insanlarla bağlantınız var. Rusya'nın ekonomisi veya yüksek düzey liderliği hakkında bilgi sahibi misiniz? Bizimle iletişime geçin. Çevrenizdeki kişiler gerçeği öğrenmek istemiyor olabilirler, ancak biz gerçeği öğrenmek istiyoruz" denildi. (DHA)

Editör: Habererk Haber Merkezi