1-Gerek ABD , gerekse bugün itibarıyla Rusya ile Türkiye'nin yaptığı anlaşmalara baktığımızda her iki mutabakatta da, PKK/PYD terör örgütü, iki devlet tarafından da TERÖR ÖRGÜTÜ olarak kabul edilmemiştir..Bu Türkiye açısından masada da başarılı olmuş demek değildir...

2- Devletler arasında ki mutabakatlar bağlayıcı olmalıdır. ABD ile görüşmede teröristlerin 120 saat içinde 30-32 Km lik alanın dışına çıkarılması 13 maddelik görüşmede karar altına alınmıştır..

Peki, ne oldu? Demek ki, terör örgütleri Türkiye’yi ciddiye almamış, 120 saat içinde bölgeyi terk etmemiştir!

Verilen bu süre PKK/PYD' yi kesmemiş olmalı ki; bugünkü Rusya ile varılan mutabakatta bu süreye 150 saat daha ilave edilmiştir..Terör örgütü sahada MEHMETÇİKTEN yediği tokatı, bu şekilde süresinde çıkmayarak kendisini ONURE etmiştir... Bu durum maalesef, Türkiye'nin sahadaki gücüne karşı, masada taviz kopartmak ve sulandırılması demektir...

3-Rusya ile mutabakatta, Irak’a en yakın bölge olan Kamışlı neden güvenli bölgenin dışında bıraktırılmıştır.

Teröristlerle, Irak'ın otonom bölgesi arasında bir can simidi ve lojistik destek bölgesi olması, Türkiye'nin çıkarlarına ve güvenliğine aykırıdır..

Kamışlı’nın mutabakat dışında bırakılmasını, Televizyon yorumcularının bir tanesi çıkıp da; mertçe, dürüstçe gerçekleri anlatmaktan kaçınarak, hâlâ yalakalık yapmaları , halkın haber alma, bilgilendirilme ve gerçekleri öğrenme hakkına vurulan en büyük darbedir..

Neymiş efendim; Kamışlının DEMOGRAFİK yapısı, güvenli bölge sayılacak diğer yerlerden farklıymış!..

İnsanın aklını bu derece hafife almayın, gerçekleri konuşun...

UTANIN BE!