İlteriş Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Denizci Kaptan Mustafa Can, Rusya’nın KKTC hamlesini değerlendirdi ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Pısırık taraflılığın" bittiği an!” Diyen Can “Sondakini başta söyleyelim. Rusya'ın KKTC hamlesi, büyük Atatürk'ün Cumhuriyet'i kurarken ve devamındaki Türk Boğazları Sözleşmesi'ndeki "aktif tarafsızlık" duruşunun sonucudur” diyerek ekledi.

“Türkiye'nin daha önce Suriye ve Mısır gibi topraklarda sergilediği "pısırık taraflı" duruşundan kurtulması; Tahıl Koridoruyla beraber gizli savaşı topraklarımızda kabul ederek "barışı tesis eden" konumuna oturması meyvelerini veriyor. Türkiye'nin Afrika'ya yönelik savunma girişimlerinin bu kıtadaki ülkelerin Fransa ve diğer sömürgecilere baş kaldırmasını tetiklemesinin ardından Rusya'nın da ciddi maddi destekle Afrika'ya yönelmesi devamında beklediğimiz KKTC hamlesini getirdi” dedi.

BİZ TÜRKLER ZİNCİRLERİMİZİ KIRIYORUZ!

“Bundan sonra Rusya KKTC pasaportunu tanıyacak ve Yavru Vatan kendi kanatlarıyla ama her zaman Türkiye'nin yanında olduğunu bilerek uçacak.

Biz Türkler zincirlerimizi kırıyoruz. Gelecek bizim!” dedi.

NE OLMUŞTU?

Rusya'nın KKTC’de konsolosluk hizmeti vereceğini açıkladı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rusya’nın konuyla ilgili KKTC ile temasa geçtiğini açıkladı. Tatar, Rus yetkililerin kendisiyle ve Dışişleri Bakanlığı ile temasa geçerek ofis açma talebinde bulunduğunu belirterek, temsilciliğin pek yakında hizmete gireceğini vurguladı.

Editör: Habererk Haber Merkezi