Ağrı Valiliği'nden açıklama: Çocuk hasta ambulansla Erzurum'a sevk edildi
Ağrı Valiliği, basında yer alan, kanaması bulunan bir çocuğun ambulans olmadan Erzurum'a gönderildiği iddialarına yanıt verdi. Valiliğin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, çocuğun milyonda bir görülen Glanzmann Trombastenisi adlı kalıtsal bir kanama bozukluğuna sahip olduğu belirtildi. Çocuğun düzenli takibi için Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde devam eden tedavisi kapsamında rutin kontrol için hastaneye gittiği ve bu sırada bir rahatsızlık yaşamadığı ifade edildi.
Açıklamada, çocuğun Ağrı Otogarı'nda ailesiyle birlikte Erzurum'a giderken şiddetli bir burun kanaması geçirdiği ve 112 Acil Çağrı Merkezi'nin aranarak ambulansla Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildiği anlatıldı. Hastaneden yapılan açıklamada, çocuğa gerekli müdahalelerin yapıldığı ve kanamanın kontrol altına alındığı belirtildi. Çocuğun, Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından ambulansla Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildiği vurgulandı.
Valilik açıklaması, çocuğun ambulans verilmeden Erzurum'a gönderildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını, tüm tıbbi müdahalelerin zamanında ve eksiksiz yapıldığını net bir şekilde ortaya koydu. Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çocuğun tedavisinde görev alan Çocuk Hastalıkları uzmanlarının da süreci titizlikle takip ettiği ifade edildi.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.