Ankara'da 90 derece eğrilikli omurgası düzeltildi: Ayşen Kartal yeniden yürüyor

Ankara'da 90 derece eğrilikli omurgası düzeltildi: Ayşen Kartal yeniden yürüyor
Ankara'da 90 derece eğrilikli omurgası düzeltilen Ayşen Kartal, üçüncü ameliyatının ardından yeniden yürümeye başladı.

Çocukluğunda skolyoz nedeniyle iki kez ameliyat olan 47 yaşındaki Ayşen Kartal, yıllar sonra hastalığın nüks etmesiyle omurgasında 90 derecelik bir eğrilik oluştu. Kocaeli'nde yaşayan iki çocuk annesi Kartal, Ankara'daki özel bir hastanede üçüncü kez ameliyat oldu ve omurgası düzeltildi. Ameliyatın ardından yeniden sağlıklı bir şekilde yürümeye başladı.

Kartal, 11 yaşında ilk skolyoz ameliyatını İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'nde olmuş, 5 yıl sonra ikinci bir ameliyat geçirmişti. Hastalığın nüks etmesiyle omurgasındaki eğrilik nedeniyle yürümekte güçlük çekmeye başlayan Kartal, Prof. Dr. Mehmet Atıf Erol Aksekili tarafından gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu. Kartal, çocuklarının okul çantalarını taşıması nedeniyle hastalığın tekrarladığını belirterek, yaşadıklarının çocukları tarafından yaşanmamasını istediğini ifade etti.

Prof. Dr. Mehmet Atıf Erol Aksekili, skolyozun tekrar eden ve gelişen bir hastalık olduğunu, ameliyat sonrası düzenli egzersiz ve kontrollerin önemini vurguladı. Kartal'ın omurgasında oluşan kısmi omurga çıkığı ve omurga kireçlenmesi nedeniyle yürüme güçlüğü çektiğini belirten Aksekili, başarılı ameliyat sonucu Kartal'ın kısa sürede sağlığına kavuştuğunu, ancak 3 aylık bir iyileşme süreci ve ardından fizik tedaviye devam edileceğini söyledi. Ameliyat sonrası Kartal, yeniden sırtüstü yatabildiğini ve rahatça uyuyup gezebildiğini belirtti.

254153-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.