Çin'de yayılan koronavirüs salgını nedeni ile bir son dakika gelişmesi yaşanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamada ay sonuna kadar Çin'den gelen tüm uçuşların durdurulması kararı alındığını söyledi.

Sağlık Bakanı Koca son yapılan toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Koca, 5 Şubat tarihinden itibaren Çin'den gelen tüm uçuşların ay sonuna kadar durdurulduğunu açıkladı. Ay sonunda ise bu uçuşların ne olacağının bir kez daha görüşüleceğini söyleyen Koca, yalnızca yolcu uçaklarının yasak olacağını sözlerine ekledi.

Herhangi Bir Bulguya Rastlanmadı

Şu an için ülkemizde herhangi bir şekilde koronavirüse rastlanmadığını belirten Koca, alınan karara özenle yaklaşılmasını gerektiğini ve başka yerlerden gelen yolcularında kurulan termal kameralar ile izlenmeye devam edileceğini ifade etti. Özellikle Uzak Doğu ülkelerinden gelecek olan yolculara hassaslıkla yaklaşılacağını ve Çin'de vaka sayılarında artış olduğunu sözlerine ekledi.

Çin'den getirilen yolcular için testlerin 24 saate kadar uzayabildiğini belirten Koca, önümüzdeki günler içerisinde yeniden bir açıklama yapacaklarını ve daha hızlı sonuçlarlar alabilme adına tüm hızlarıyla çalıştıklarını dile getirdi. Üç günde bir kez olmak üzere hastalardan numune alacaklarını söyleyen Koca, 14 günlük zaman diliminde her şeyi net bir ifade ile ortaya koyabileceklerini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim