Hazır dondurmalar çocuklarda dikkat eksikliğine yol açabilir: Uzman uyarıyor
Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Prof. Dr. Cihangir Akgün, hazır dondurmalardaki katkı maddelerinin çocuklarda dikkat eksikliği ve davranış bozukluklarına yol açabileceği konusunda uyarıda bulundu. Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi'nden Prof. Dr. Akgün, yaptığı açıklamada, çocukların sıklıkla tükettiği bu ürünlerin içeriğinin dikkatlice incelenmesi gerektiğini vurguladı.
Hazır dondurmalarda kullanılan koruyucular ve yapay tatlandırıcıların, çocuklarda dikkat eksikliği, dikkat dağınıklığı ve davranış bozukluklarına neden olabileceğini belirten Prof. Dr. Akgün, bu durumun alerjik reaksiyonlara da yol açabileceğini ifade etti. Uzman, bilimsel çalışmaların da bu yönde sonuçlar ortaya koyduğunu dile getirerek, hazır dondurmalarda süt yerine süt tozu, doğal şeker yerine glikoz şurubu ve kıvam arttırıcı maddeler kullanıldığını, bunların çocuk sağlığını olumsuz etkileyebileceğini söyledi.
Ailelere, katkı maddesi içermeyen, güvenilir üreticilerin dondurmalarını tercih etmelerini öneren Prof. Dr. Akgün, bu tür dondurmalarda günlük süt ve doğal şeker kullanıldığını, koruyucu ve kıvam artırıcı maddeler bulunmadığını belirtti. Evde doğal malzemelerle dondurma yapmanın da mümkün olduğunu hatırlatan uzman, hazır dondurmalardaki katkı maddelerinin etkilerinin kümülatif olabileceğini ve çocukların neredeyse her gün tükettiği bu ürünlerin uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurgulayarak, ailelerin bilinçli hareket etmelerinin önemini dile getirdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.