Reuters’in haberine göre; Fransız Pasteur Enstitüsü'nden bilim insanları aşının 1 yıl 8 aylık bir sürede tamamlanacağı açıklandı.

Fransız Pasteur Enstitüsü'nden bilim insanları coronavirüsü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bu bilim insanları, coronavirüsünün bulaştığı insanları tedavi edecek bir aşı üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Yetki Christophe D’Enfert yaptığı açıklamada aşının 1 yıl 8 ay içerisinde kullanılabileceğini söyledi.

Çin’den açıklama

Çin, coronavirüsünden etkilenen insan sayısını açıkladı. Yetkililer yaptıkları açıklamada coronavirüsünden ölenlerin sayısının 213’e yükseldiğini, hastalığın bulaştığı insan sayısının ise 9 bin 809 olduğunu duyurdu.

Sağlık Bakanı Koca’dan Koronavirüs açıklaması

Öte yandan Ankara’dan İstanbul’a gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Çin’in Wuhan kentinden Dünya’ya yayılan koronavirüsü hakkında açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca alınan önlemeleri yerinde inceledi. Bu kapsamında, oluşturulan, karantina odalarını ve termal kameraların bulunduğu yerlerde incelemelerde bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü’nün Türkiye’de uygulanan termal kontrol sistemin erken olduğunu açıklamasına rağmen, devreye soktuklarını söyledi.

Çin’den gelen 11 bin kişi kontrol edildi

Koca, Termal kontrol sistemi ile 38 derece ateş görülmesi muhtemel insanları kontrol ederek, ambulans ve karantina odalarını hızla devreye soktuklarının altını çizerek, bu süreçte Çin’den gelen 11 bin kişiyi kontrol ettiklerini açıkladı.

Koronavirüs hastamız olmadı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada Türkiye’de hiç hasta olamadığını söyleyerek, Şehir hastanesinde iki hastanın olduğunu, bunların negatif çıktığını ve taburcu edildiklerini söyledi.

Editör: TE Bilişim