Sağlık Bakanı Memişoğlu: Türkiye, uluslararası bir sağlık dostudur
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Kuzey Makedonya'daki yangın felaketinde yaralanan ve Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde tedavi gören hastaları ziyaret etti. Bakan Memişoğlu, 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü'nde kan bağışında bulunarak, yanık merkezinde verilen hizmetleri de yerinde inceledi.
Ziyarette yaptığı konuşmada Bakan Memişoğlu, Türkiye'nin artık sadece bir sağlık hizmeti sağlayıcısı değil, uluslararası bir sağlık dostu olduğunu vurguladı. Ülkenin, yaralıya, mazluma ve ihtiyaç sahibine kapılarını açan bir güven limanı olduğunu belirten Memişoğlu, yanık tedavisinin uzun bir iyileşme yolculuğu gerektirdiğini ve bu süreçte en ileri teknolojinin kullanıldığını ifade etti.
Bakan, Türkiye'nin sağlık alanında sınır tanımayan bir iyilik hareketi başlattığını dile getirerek, 2002'den bu yana yanık merkezlerinin sayısını 20 kat, yatak kapasitesini ise 21 kat artırdıklarını açıkladı. Avrupa'nın en büyük yanık merkezine sahip olduklarını belirten Memişoğlu, yanıkların önlenebilir olduğunu hatırlatarak, toplumda farkındalık oluşturmanın da önemli olduğunu söyledi. Kan bağışının önemine değinen Bakan, tüm vatandaşları kan vermeye davet etti.
Kaynak:DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.